ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: Την ιερά μνήμη του Αγίου Φωκά του Ιερομάρτυρος και θαυματουργού εορτάζει σήμερα 22 Σεπτεμβρίου η Ορθοδοξία. Διαβάστε ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Χρόνια πολλά σε όσους, όσες γιορτάζουν σήμερα. Ολόθερμες ευχές για υγεία, αγάπη, ευτυχία σε σας και στις οικογένειές σας με κάθε καλό στο δρόμο σας.

Γιορτάζουν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου οι: Ζωγραφιά, Λοΐζος, Λουίζα, Φωκάς, Φώκιος, Φώκης, Φωκία, Φωκίνα.

Χρόνια πολλά, ολόθερμες ευχές σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα.

22 Σεπτεμβρίου – Εορτή Αγίου Φωκά

Ο Άγιος Φωκάς από μικρό παιδί εντρυφούσε στην ανάγνωση των Γραφών, και εκείνο που ιδιαίτερα τον διέκρινε ήταν η θερμή και ειλικρινής αγάπη που είχε προς το Θεό, αλλά και προς τους συνανθρώπους του.

Διότι οδηγό στην αγάπη του αυτή είχε πάντα τα θεόπνευστα λόγια της Αγίας Γραφής: «Ὁ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ ἐν τῷ φωτὶ μένει,… ὁ δὲ μισῶν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ ἐν τὴ σκοτία ἐστι» (Α’ επιστολή Ιωάννου, Β’ 10-11).

Εκείνος, δηλαδή, που αγαπά τον αδελφόν του, μένει μέσα στο πνευματικό και ηθικό φως. Ενώ αντίθετα, εκείνος που μισεί τον αδελφό του, μένει μέσα στο πνευματικό και ηθικό σκοτάδι.

Αναδείχθηκε Επίσκοπος Σινώπης και ευτύχησε να έχει το χάρισμα της επιτέλεσης θαυμάτων στο όνομα του Τριαδικού Θεού.

Ανέπτυξε έντονη ιεραποστολική δραστηριότητα στην περιοχή της Επισκοπής του, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο σε κάποιους φανατικούς ειδωλολάτρες.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο 22 Σεπτεμβρίου γιορτή σήμερα: Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.