ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: Τη μνήμη του Αγίου Αρίσταρχου γιορτάζει σήμερα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 η Ορθοδοξία. Ο Άγιος ιερομάρτυς Αρίσταρχος(κατά κόσμον Αλέξανδρος Zaglodin Kokorev)γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1886 στο χωριό Pashukovo Bogorodsky της Μόσχας.σε μία αγροτική οικογένεια. Το 1908 έγινε δόκιμος μοναχός στην Μονή του Αγίου Νικολάου στο Peshnoshsky Dmitrovsky κοντά στην Μόσχα. Διαβάστε ποιοι γιορτάζουν σήμερα.

14 Νοεμβρίου – Γιορτάζουν σήμερα οι: Φίλιππος, Φιλιππής, Φίλιππας, Φιλιππάκης, Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ, Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης

Το 1920 εκάρη μοναχός και εχειροτονήθη ιεροδιάκονος.Το 1926 ο επίσκοπος Σεραφείμ(Zvezdinskij)τον χειροτόνησε ιερομόναχο τον χειροτόνησε ιερομόναχο.

Στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου έζησε από το 1908 εως το 1929 όταν οι Σοβιετικοί έκλεισαν την μονή.

Το 1931 τον βρίσκουμε ως εφημέριο στο χωριό Cherneeva, όπου και συνελήφθη με την αιτιολογία ότι έκανε προκλητικό μνημόσυνο για την τσαρική οικογένεια και αντισοβιετική προπαγάνδα.

Τον Νοέμβριο του ιδίου έτους καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση σε στρατόπεδο εργασίας.

Στις 5 Μαρτίου 1936 τον όρισαν ως εφημέριο σε ένα χωριό στην περιοχή Orshinskogo. Το 1937 συνελήφθη ξανά και εκτελέστηκε στις 14/27 Νοεμβρίου.Τον έθαψαν σε ομαδικό τάφο κοντά στο Μπούτοβο της Μόσχας.

Η μνήμη του τιμάται σήμερα 14 Νοεμβρίου.

Σήμερα γιορτάζουμε επίσης τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά.

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς γεννήθηκε το 1296 στην Κωνσταντινούπολη. Οι γονείς του ήσαν ευγενείς και ενάρετοι άνθρωποι και ονομαζόταν Κωνσταντίνος και Καλλονή.

Ο θειος Γρηγόριος, μικρό παιδί ακόμη μετά τον θάνατο του πατέρα του, επιδόθηκε στην μάθηση.

Επειδή ήταν πολύ μικρός στην ηλικία, και δυσκολευόταν να μάθη τα μαθήματα του αποφάσισε να μην αρχίσει να διαβάζει, προτού κάνει τρεις μετάνοιες με ιερά προσευχή, μπροστά στην εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.