Στην Ιερά Μονή Παναγίας Βροντιανής, ιερούργησε την Κυριακή 20 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως τεσσάρων ετών από την λαμπρή ημέρα των Εγκαινίων της διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευσέβιο πλαισίωνε ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεοφάνης Κάσσος, ενώ το Αναλόγιο λάμπρυναν με την παρουσία τους αποδίδοντας μελωδικά τους εκκλησιαστικούς ύμνους Αγιομετεωρίτες πατέρες.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος, αναφέρθηκε στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, καθώς επίσης και στην λαμπρά ημέρα των Εγκαινίων.

Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σάμου, εξήρε την προσωπικότητα και το έργο που επιτελεί ο Ηγούμενος π. Θεοφάνης, ανακαινίζοντας την Μονή εκ βάθρων καθώς είχε καταστραφεί σε μεγάλη έκταση από φωτιά το καλοκαίρι του 1999.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής και στην συνέχεια ο Μητροπολίτης περιηγήθηκε στους χώρους του μοναστηριού προκειμένου να επιβλέψῃ από κοντά την πορεία των εργασιών.

πηγή ΠΟΙΜΗΝ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.