Η γυναικεία Ιερά Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου ιδρύθηκε αρχικά το 1970 ως Ιερό Ησυχαστήριο και το έτος 1982 ανυψώθη σε Ιερά Μονή. Βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Το Καθολικό εθεμελιώθη στις 7 Νοεμβρίου 1992 και τα θυρανοίξια έγιναν στις 10 Ιανουαρίου 2002, τα δε εγκαίνια στις 6 Μαίου, Κυριακή της Σαμαρείτιδος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου. Στην Ιερά Μονή λειτουργούν τα Παρεκκλήσια του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Φανουρίου και των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Είναι επίσης, αποτεθησαυρισμένα αποτμήματα αγίων λειψάνων του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, της Οσίας Θεοδοσίας της Κωνσταντινουπολιτίσσης, του Αγίου Παντελεήμονος, της Αγίας Μακρίνας, των Αγίων Αναργύρων (Κοσμά και Δαμιανού), του Αγίου Νεκταρίου, της Αγίας Ειρήνης, του Αγίου Ραφαήλ, του Αγίου Γεωργίου, του Αποστόλου Ναθαναήλ, του Αγίου Πέτρου Αλεξανδρείας, του Οσίου Δαυΐδ, των Αββάδων της Ιεράς Μονής Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου σφαγιασθέντων υπό των Περσών.

Στην Ιερά Μονή εγκαταβιούν σήμερα τέσσερις (4) μοναχές, με Ηγουμένη την Μοναχή Ειρήνη (Ντώντου).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.