Στον ιστορικό και θαυματουργό Ναό Μεταμορφώσεως του Δήμου Παλαμά που γειτνιάζει με την περιοχή μας βρέθηκε πλήθος συνδημοτών που τιμά κάθε χρόνο την εορτή.

Στην καρδιά του κάμπου της Καρδίτσας, με έντονο το υγρό στοιχείο να τον περικυκλώνει από άκρη σε άκρη στέκι αγέρωχος για περισσότερο του αιώνα. Ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό της Μεταμόρφωσης του όμορου Δήμου Παλαμά αποτελεί έναν από τους θαυμαστούς θρησκευτικούς χώρους της Θεσσαλίας και του Δήμου Παλαμά. Χώρος προσκυνήματος και λατρείας για τους κατοίκους του Νομού Καρδίτσας αλλά και του Δήμου Φαρκαδόνας, που τον επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να προσευχηθούν και να εναποθέσουν τις ελπίδες τους. Τα θαύματα αναρίθμητα γεγονός που αποδεικνύει τη Δύναμη του Χριστού και Τριαδικού Θεού.

Ο ιστορικός και θαυματουργός Ναός, γιόρτασε το διήμερο 5ης και 6ης Αυγούστου με αφορμή την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα. Χιλιάδες κόσμου μετέβησαν στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας για να τιμήσουν την εορτή, να προσκυνήσουν και ταυτόχρονα να μετέχουν στις εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκατοντάδες συνδημότες από την πλειονότητα των κοινοτήτων του Δήμου μας, που επισκέπτονταν από πολύ παλιά και συνεχίζουν και σήμερα να προσέρχονται στον ιστορικό Ναό, τόσο στην εορτή τού, όσο και σε άλλες περιόδους.

Το απόγευμα της Παρασκευής στον Ναό τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός, Εσπερινός, ιερουργούντος του π. Αμφιλόχιου, πρωτοσύγκελου Θεσσαλιώτιδος . Ακολούθησε η ευλογία των άρτων και το Θείο Κήρυγμα, προς ευλογία των πιστών. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Το διήμερο στον εξωτερικό χώρο του Ναού διεξήχθησαν οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων. Στο χώρο λειτούργησε και εμποροπανήγυρη με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.