ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ιστορική κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα Νέας Υόρκης γιόρτασε με δόξα και τιμή τη μνήμη του προστάτη της Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, αρχίζοντας από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου όπου στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προέστη ο Επίσκοπος Ν Ναζιανζού Αθηναγόρας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καλογρίδης, είπε στον «Ε.Κ.» πως «λόγω της επισκέψεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, αλλά και ο Επίσκοπος κ. Αθηναγόρας θα ήταν στην Ουάσιγκτον γι’ αυτό μας επισκέφθηκε την προηγούμενη Κυριακή ο Επίσκοπος Αθηναγόρας, λειτούργησε και μας ευλόγησε».

Το εσπέρας της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου έγινε πανηγυρικός εσπερινός στον οποίον προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας και συμμετείχαν οι ιερείς Γεράσιμος Μπάλλας, Γεώργιος Καζούλης, Μιχαήλ Παλαμάρα και ο ιερατικός προϊστάμενος Κωνσταντίνος Καλογρίδης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας, ενώ ο Σύλλογος Θεσσαλονικέων Νέας Υόρκης πρόσφερε την Αρτοκλασία.

Ο π. Κωνσταντίνος ανέφερε πως «είχαμε προσκαλέσει μία ομάδα εκ πέντε ή έξι καλλίφωνων ιεροψαλτών από τη Νέα Υόρκη οι οποίοι έψαλλαν μελωδικά τους ύμνους του Εσπερινού».

Εθνικός Κήρυξ
Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου, Τζαμάικα 26 Οκτωβρίου 2021. (Φωτογραφία Αρχείου: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 26 Οκτωβρίου, την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης ο οποίος είπε πως «είχαμε αρκετό εκκλησίασμα. Βέβαια τηρουμένων των προληπτικών μέτρων για την πανδημία με τις αποστάσεις και τις μάσκες ό,τι μπορούμε προσπαθούμε γιατί είναι δύσκολοι καιροί». Είπε ακόμα πως «λόγω της πανδημίας, αλλά και επειδή στην κουζίνα αλλάζουμε τα εξαρτήματα δεν είχαμε γεύμα. Όμως η Φιλόπτωχος είχε κάνει όμορφα κουλουράκια και τα έδινε μέσα σε σακουλάκια στον κόσμο».

Ο π. Κωνσταντίνος είπε ότι «πηγαίνει καλά η κοινότητα» και πως «με την πανδημία δημιουργήθηκαν και νέες ευκαιρίες και τώρα έχουμε ανοίξει και το Διαδικτυακό όχι μόνο στη Λειτουργία αλλά και στα άλλα προγράμματα, όπως λόγου χάρη κάνω Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής μέσα στην εκκλησία μας αλλά και Διαδικτυακά. Επίσης, το ίδιο θα κάνουμε και με παιδιά για τους ελληνικούς χορούς».

Θ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.