Οι πιστοί της τοπικής Εκκλησίας της Γλυφάδας απέστειλαν την ακόλουθη επιστολή: Οι πιστοί της τοπικής Εκκλησίας στηρίζουμε τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξιο Ψωίνο για Μητροπολίτη Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης.

Εμείς, ως πιστοί της Μητροπόλεως Γλυφάδος Ελληνικού Βάρης Βουλιαγμένης, μέσα από την αγωνία μας και το ενδιαφέρον μας για την πορεία της τοπικής μας Εκκλησίας, μετά την κοίμηση του αγαπημένου μας Μητροπολίτη κ.Παύλου, με σεβασμό στην διάκριση των Ιεραρχών της Ιεράς Συνόδου, επιθυμούμε την συνέχεια του ευλογημένου έργου Αγάπης, Διακονίας και Ιεραποστολής που άφησε ο κυρός Παύλος, στο πρόσωπο ενός Ιερέα που στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων με Αγάπη Χριστού, ταπείνωση και έργο εδώ και δεκαετίες ( 30 χρονια και πλέον) , και αυτός είναι ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος τον οποίον θεωρούμε με απόλυτη εμπιστοσύνη άξιο συνεχιστή του Μακαριστού Μητροπολίτη μας Παύλου.

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος, έχει αποδείξει την Αγάπη του για την τοπική Εκκλησία με συνέπεια, γνώση, ήθος αφού ήταν δίπλα μας σε όλα αυτά τα κρίσιμα χρόνια με την πνευματική του καθοδήγηση αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση στον συνάνθρωπο και βέβαια στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη Παύλου από την αρχή έως το τέλος.

Επιπλέον ο κ. Αλέξιος έχει αποδείξει την συνεργασία του με την νέα γενιά και την συμπαράστασή του, η οποία νέα γενιά έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη καθοδήγησης και έναν Μητροπολίτη που θα είναι κοντά στα καθημερινά τους προβλήματα.

Επίσης ο χαρακτήρας του κ. Αλέξιου Ψωίνου εμπνέει ενότητα σε όλη την τοπική κοινωνία, ενώ ακόμη και τα συμβούλια των Δήμων ενωμένα έχουν την ίδια γνωμη εκφράζοντας σύσσωμο τον λαό των Δήμων της Ιεράς Μητροπόλεως και θεωρούν ότι η πλούσια δράση του, το σημαντικό πνευματικό και ποιμαντορικό έργο του, η ακούραστη διάθεση προσφοράς του στον συνάνθρωπο, η τεράστια μόρφωση και ο αδαμάντινος χαρακτήρας του, τον καθιστούν τον καταλληλότερο για προαγωγή στη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης

Από τα πρώτα βήματα της ιεροσύνης του, από της ηλικίας των εικοσιτριών ετών και μέχρι σήμερα, υπηρετεί αδιάκοπα σε Ενορίες Δήμων της Μητροπόλεώς μας.

Από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως μας, δηλαδή τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια, διακονεί στην υπεύθυνη θέση του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως,

Διαχρονικά, για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, έχει κερδίσει πανθομολογουμένως την έξωθεν καλή μαρτυρία για τον χαρακτήρα, τη σεμνότητα, τη μόρφωση, το λόγο και τα έργα του και με τις ποιμαντικές και λοιπές του ικανότητες, έχει ευεργετήσει πνευματικά και διοικητικά ποικιλοτρόπως τους πολίτες τού Δήμου μας.

Ελπίζουμε εν Αγίω Πνεύματι να εισακουσθούν και οι εκ τις καρδίας και του νού μας τοποθετήσεις μας, για τον εν Χριστώ Πνευματικό μας Πατέρα κ.Αλέξιο Ψωίνο, έχοντας πάντα την προσευχή μας και την μνήμη μας στο πρόσωπο του Μακαριστού Παύλου, ο οποίος στήριξε και αναγνώρισε το ήθος και την ικανότητα του κ. Αλέξιου Ψωίνου,ως Άξιο για την θέση του ως Μητροπολίτη.

Παραθέτουμε συνημμένα την επιστολή του Μακαριστού Παύλου που πέρυσι τέτοιες μέρες στήριζε με θέρμη τον Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξιο Ψωίνο.

Μετά βαθυτάτου Σεβασμού

Οι πιστοί της Μητροπόλεως Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης.
Πνευματικά τέκνα του Μακαριστού Μητροπολίτου κ.Παύλου

Σχόλιο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE:

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν παρόμοιες κινήσεις κα παρεμβάσεις είχαν γίνει και κατά την εκλογή Μητροπολίτη στη Μάνη.

Παρά τις απίστευτες αντιδράσεις τότε, πέρασε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Όπως είχε γράψει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, οι αποφάσεις για Γλυφάδα και Περιστέρι είναι προειλημμένες

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.