“Σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ έγινε ολονυκτία στο Ρουμάνικο παρεκκλήσιο που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή του Τόκυο (σ.σ. Ιαπωνία), ο εσπερινός και αύριο το πρωί (σ.σ. σημερινές πρώτες πρωινές ώρες για την Ελλάδα) γίνεται η θεία λειτουργία και η παράκληση στην Ελληνική γλώσσα διότι υπάρχουν λείψανα (τμήμα από το αίμα του)”.

“Σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ έγινε ολονυκτία στο Ρουμάνικο παρεκκλήσιο που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή του Τόκυο (σ.σ. Ιαπωνία), ο εσπερινός και αύριο το πρωί (σ.σ. σημερινές πρώτες πρωινές ώρες για την Ελλάδα) γίνεται η θεία λειτουργία και η παράκληση στην Ελληνική γλώσσα διότι υπάρχουν λείψανα (τμήμα από το αίμα του)” ανέφερε με έμφαση, αποκλειστικά και μεταξύ άλλων ο γιατρός τουΑγίου Πορφυρίου ομότιμος καθηγητής μικροβιολογίας κύριος Γεώργιος Πιπεράκις στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr) και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη σε τηλεφωνική επικοινωνία με αφορμή τη σημερινή εορτή του σύγχρονου Αγίου.

“Επίσης υπάρχει λείψανο και γίνεται γιορτή στα νησιά Φίτζι, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία σε τρία Μοναστήρια, όλη η Οικουμένη εορτάζει τον Άγιο Πορφύριο μέχρι και την Αλάσκα που έχει πάει λείψανο εκεί. Ο Άγιος Πορφύριος είναι ένας παγκόσμιος Άγιος. Είχα ακούσει από κάποιον Γέροντα του Αγίου Όρους ότι (σ.σ. ο Άγιος) έχει αναστρέψει τη ροή της Θεολογίας η οποία είχε επηρεαστεί τον περασμένο αιώνα από τους Βαυαρούς” προσθέτει με συγκίνηση ο κ. Πιπεράκις.

Στα τριάντα χρόνια από την κοίμηση του Αγίου -που συμπληρώνονται φέτος- έχουν εκδοθεί πολλές ακολουθίες. Μία από αυτές έχει γράψει η αείμνηστη σύζυγος του κυρίου Πιπεράκι, Αδαμαντία. Αυτές τις ημέρες κυκλοφορείται η τέταρτη έκδοση, ενώ έχει εκδοθεί επίσης στην Αγγλική, Ρωσική, Ρουμανική και Αραβική γλώσσα.

ope.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.