Αναμένουμε να δούμε αν επαληθευθούν, πάντως για τον φετινό Μάρτιο έπεσαν διάνα καθώς είχαν προβλέψει το πολύ έντονο κρύο.

Τα Μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού! Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.

Σύμφωνα με όσα «προβλέπουν» για τον Απρίλιο θα υπάρχουν διαστήματα κακοκαιρίας.

Εάν επαληθευτούν τα Μερομήνια μάλλον Πάσχα θα κάνουμε με άστατο καιρό, καθώς από 21 έως 30 Απριλίου, μέσα στο Πάσχα δηλαδή, όλα δείχνουν κακοκαιρία (γκρίζα σύννεφα από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά και δυτικά προς νότο).

Ο Μάιος μπαίνει με κακοκαιρία, μπουρίνια και καταιγίδες το διάστημα από 1 έως 5 του μήνα. Ο καιρός καλυτερεύει από 6 έως 20, αλλά ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, δηλαδή από 21 Μαΐου έως 31 του μήνα, προβλέπονται βροχές και ισχυροί άνεμοι.

Αναμένουμε να δούμε αν επαληθευθούν, πάντως για τον φετινό Μάρτιο έπεσαν διάνα καθώς είχαν προβλέψει το πολύ έντονο κρύο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, πρόσκαιρη αλλά σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 10/04. Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν, κυρίως σε περιοχές της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και της Θεσσαλίας, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα είναι αρκετά πιθανό να συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI). Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη υετού κατά της διάρκεια της Κυριακής 10/04.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.