«Πωλητήριο» στις μετοχές που διαθέτει στην Exxon Mobil έβαλε η Εκκλησία της Αγγλίας, επικαλούμενη την άρνηση της πετρελαϊκής εταιρείας να συμμορφωθεί με τους στόχους μείωσης των ρυπογόνων εκπομπών.

Η αποεπένδυση ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας συνδέεται άρρηκτα με την αποτυχία της Exxon Mobil να επιτύχει τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της αμερικανικής εταιρείας είχε πραγματοποιηθεί από το Συνταξιοδοτικό Ταμείο της Εκκλησίας, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια, αξίας άνω των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, το Συνταξιοδοτικό Ταμείο καλούσε τη διοίκηση της Exxon να συμμορφωθεί με τις διεθνείς περιβαλλοντικές επιταγές και να παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη «πράσινης» μετάβασης. Παράλληλα, ζητούσε λεπτομερή καταγραφή των εκπομπών αερίου.

Παρά τις εκκλήσεις, ωστόσο, η πετρελαϊκή εταιρεία δεν συμμορφώθηκε, μη ευθυγραμμιζόμενη με τις περιβαλλοντικές τάσεις που τείνουν να εδραιωθούν στον κλάδο της ενέργειας και που ήδη εφαρμόζονται από την πλειοψηφία των πετρελαϊκών εταιρειών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.