Ψήφισε η Εκκλησία Κυριάκο Μητσοτάκη; Χωρίς αμφιβολία και μάλιστα «δαγκωτό». Δεν το πιστοποιούν μόνο τα νούμερα και τα ποσοστά. Η κοινή λογική το υπαγορεύει.

Όταν έχουν κάνει τόσες «καλές» ως κυβέρνηση στην Εκκλησία και να ήθελαν δε θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί, όσο κι αν δεν τους λες… «παπαδοπαίδια», κατάλαβαν πως η Εκκλησία είναι ένας αξιόπιστος φορέας να συνεργαστείς.

Να εκτεθούν δεν θέλουν οι Μητροπολίτες σε καμία περίπτωση. Σαν μερικές επαναστατικές, προσωποπαγείς, μη κυβερνητικές και άλλες τάχα οργανώσεις. Ονόματα δε λέμε υπολήψεις να μη θίγουμε.

Έργο θέλουν να κάνουν οι αρχιερείς, οι ιερείς και οι άνθρωποι της Εκκλησίας. Κι αν τους δώσεις τα εργαλεία και τα μέσα μπορούν να κάνουν θαύματα επί της γης. Με τα αρμόδια υπουργεία και δήμους κάνουν κοινωνικό έργο.

Ο Παπαθανάσης και ο Άδωνις μοίρασαν κονδύλια για αναπτυξιακά έργα. Ο Σκρέκας βοήθησε στην επιτάχυνση περιβαλλοντικών εκκρεμοτήτων. Ο Πιερρακάκης μοίρασε κονδύλια για να τους εκσυγχρονίσει τις υποδομές και να κάνουν σωστές σύγχρονες υπηρεσίες για το κοινό και να βάλει την ενορία και τον νέο παπά στην ψηφιακή εποχή.

Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι δεν … τρελαίνεται για το ράσο και δεν θα τον δεις και στην Εκκλησία κάθε Κυριακή, συνειδητοποίησε πως η Εκκλησία είναι ένα άριστα δομημένο σχήμα για να συνεργαστείς και να προσφέρεις στον λαό.

Οι αρχιερείς και οι ιερείς λοιπόν, με εξαιρέσεις κάτι ενορίες της Αθήνας που φλερτάρουν με την ακροδεξιά και απορώ πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν τους τραβά το αυτί, πήγαν στο διαφορετικό το καινούργιο που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν και στις δεύτερες εκλογές καταφέρει και σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα έχουν την ευκαιρία και η Εκκλησία και η κυβέρνηση να γυρίσουν μια νέα σελίδα στον τόπο. Ο Μητσοτάκης φαίνεται να το θέλει, οι αρχιερείς θέλουν να ακολουθήσουν;

Συμβουλές για κλάματα στον Τσίπρα
Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του σημείωσαν τραγικές επιδόσεις στον χώρο της Εκκλησίας. Όσοι είναι κοντά στην Εκκλησία, τόσο μακριά κρατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και πως ακριβώς να πείσεις τον κόσμο ότι είσαι της Εκκλησίας, όταν πιστεύεις ότι επιτελείς … θεάρεστο έργο, φωτογραφιζόμενος απλώς με τον Μητροπολίτη Πειραιώς;

Όταν προσπαθείς να κινηθείς σε έναν χώρο που δεν πιστεύεις, ο κόσμος θα δει το κάλπικο και θα σε μαυρίσει.

Όταν σχεδόν πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες προσκύνησαν το «Άξιον Εστί» και πέρασαν από εκεί πολιτικοί, υψηλά πρόσωπα και απλός λαός δεν σφυρίζεις αδιάφορα ούτε … καλείς το Άξιον Εστί στο γραφείο σου!

Να πλαισιώνεσαι από αγιορείτες μοναχούς και να φωτογραφίζεσαι καμαρωτός καμαρωτός μπας και «ρεφάρεις» πολιτικά που δεν πας στη Μητρόπολη Αθηνών.

Δεν ξέρω τι αλλαγές θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς πάντως που τους συμβουλεύουν για τα εκκλησιαστικά θέματα, καλό θα ήταν να τους ρίξουν στον πράσινο κάδο της πλατείας Κουμουνδούρου.

“Μελχισεδέκ”

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.