Ήθελαν να τα πουλήσουν μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο - Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις εικόνες.

Η αγγελία για την πώληση μιας παλιάς θρησκευτικής εικόνας που είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο δύο άνδρες οι οποίοι την έβγαλαν στο “σφυρί” αντί ποσού 1.000 ευρώ, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Έδεσσας που έκαναν έρευνα στο κατάστημα του ενός στα Γιαννιτσά.

Εκεί βρήκαν την συγκεκριμένη εικόνα, αλλά και άλλες τρεις παλιές θρησκευτικές εικόνες, η μία από τις οποίες αποτελεί το κεντρικό φύλλο τρίπτυχου εικονίσματος της Παναγίας Βρεφοκρατούσας, διαπιστώθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας, σύμφωνα με εκτίμηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων. Έτσι, κατασχέθηκαν και οι τέσσερις και διενεργείται περαιτέρω εξέτασή τους για να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν.

Παράλληλα, ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του δεύτερου δράστη, όπου μία απομίμηση περιστρόφου, για την πώληση του οποίου επίσης είχε αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο! Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και παράνομη οπλοκατοχή, κατά περίπτωση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.