Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Τα χορευτικά τμήματα της ενορίας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία, την Θεσσαλία,τον Έβρο, τα Νησιά Ιονίου και την Μικρά Ασία. Συμμετείχαν με παλμό και ζωντάνια εκατόν τριάντα χορευτές όλων των ηλικιών.

Ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, στον σύντομο χαιρετισμό του έδωσε αναστάσιμες ευχές και τόνισε πως, όταν οι λαοί αποκόπτονται από τις ρίζες τους και το παρελθόν τους, αδυνατούν να κατανοήσουν το παρόν και πτωχεύουν. Γι’ αυτό πρέπει να κρατούμε την υγιή παράδοσή μας. Απένειμε επίσης αναμνηστικά δώρα στους χοροδιδασκάλους.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου το απόγευμα, οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών συνεχίστηκαν με Χορωδιακή Συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τις τρεις χορωδίες του Ιερού Ναού, η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Νιγρίτας «Η Γερακίνα» και η Νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο π. Ιωάννης Σπυρίδης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του πανηγυρικού διημέρου, επέδωσε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στις ιερές ακολουθίες και τις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν: ο Δήμαρχος Πέλλας, οι βουλευτές του Νομού, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και των φορέων της πόλεως, ενώ εντυπωσιακή υπήρξε η παρουσία του κόσμου.

Γιαννιτσά: Εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας Αγίου Γεωργίου

Γιαννιτσά: Εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας Αγίου Γεωργίου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.