Σε κοιμητήριο της Αθήνας και όχι του Ηρακλείου Κρήτης θα ταφεί τελικά ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Η οικογένεια του Γιάννη Μαρκόπουλου απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, να ταφεί ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης στην πόλη που γεννήθηκε και που τόσο αγάπησε, σε χώρο που έχει σχεδιαστεί και έχουν ταφεί και άλλοι επιφανείς Έλληνες, στο Νέο Κοιμητήριο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, αποφασίστηκε έτσι να ταφεί στο κοιμητήριο του δήμου Παπάγου, όπου ζει η σύζυγός του, τραγουδίστρια Βασιλική Λαβίνα.

Όπως ανέφερε η κ. Πλεύρη, ο Γιάννης Μαρκόπουλος είχε ζητήσει να ταφεί σε σημείο με θέα τη θάλασσα, ωστόσο, αυτό – όπως είπε – θα απαιτούσε μία άλλη και χρονοβόρα διαδικασία με ειδική άδεια από την Εκκλησία της Κρήτης και από το Υπουργείο Πολιτισμού εάν επρόκειτο να θαφτεί στα Ενετικά Τείχη.

Πάντως, όπως σημείωσε η ίδια, ο Δήμος Ηρακλείου είναι διατεθειμένος να τιμήσει τον Γιάννη Μαρκόπουλο με όποιον τρόπο μπορεί και ζητηθεί από την οικογένειά του.

Αυτό που είχε ζητήσει ο Γιάννης Μαρκόπουλος ως τελευταία επιθυμία του ήταν να ταφεί στο Ηράκλειο, καθώς, όπως έλεγε, τον στήριξε.

Αυτό αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη ο στενός του φίλος, Μιχάλης Αεράκης, ιδιοκτήτης του αγροτικού Δισκοπωλείου ο οποίος είχε μακρά φιλική σχέση με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.