Β. Γιαννακούρας: Αίσχος, ντροπή, ανικανότητα!

Επ’ ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, επισκέφτηκα για μία ακόμα φορά, το γειτονικό μου μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Καλτεζών.
Η εικόνα που αντίκρισα ήταν επιεικώς χαρακτηριζόμενη θλιβερή.
Στεναχωρήθηκα βλέποντας το δυτικό και μεγάλο μέρος της Νότιας πλευράς των κελιών να έχει στην κυριολεξία καταστραφεί ολοσχερώς.
Μία εικόνα που δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα αντικρίσω.
Οι εικόνες που παραθέτω αποδεικνύουν το μέγεθος της μεγάλης ζημιάς.
Θέλω να αναφερθώ στην αδιαφορία και ανικανότητα της σημερινής περιφερειακής αρχής που είναι κύρια υπεύθυνη για το κατάντημα της Ιεράς Μονής των Καλτεζών.
Το 2019 μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις μου στο Υπουργείο Πολιτισμού, πήραμε την έγκριση για παρεμβάσεις στην Ιερά Μονή, για να προλάβουμε το κακό που ακολούθησε.
Εισηγήθηκα και εντάχθηκε έργο από το Ταμείο Πυροπλήκτων με το ποσό των 170 χιλιάδων ευρώ.
Ήταν πλέον όλα έτοιμα για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στα ετοιμόρροπα δυτικά κελιά, τα οποία ακόμα έστεκαν όρθια.
Επανήλθα επανειλημμένως στο Περιφερειακό Συμβούλιο με επερωτήσεις μου, τονίζοντας το επείγον του θέματος, λέγοντας χαρακτηριστικά, όπως αποδεικνύεται και από βίντεο που υπάρχουν, ότι «προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε το μοναστήρι θα καταρρεύσει».
Σιγήν ιχθύος. Το Μοναστήρι κατέρρευσε. Οι υπεύθυνοι πλέον έχουν συγκεκριμένα ονόματα και πρέπει να ντρέπονται για την εικόνα που άφησαν πίσω φεύγοντας , μία εικόνα καταστροφής της ιστορικής μονής των Καλτεζών.
Ένα μοναστήρι που εκτός από φάρος ορθοδοξίας έχει ιστορική αξία, καθώς εκεί συγκροτήθηκε η Α’ Πελοποννησιακή Γερουσία. Από εκεί ουσιαστικά γεννήθηκε το νέο Ελληνικό Κράτος το 1821.
Σήμερα διάβασα ότι ζητήθηκε από την Περιφέρεια βοήθεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά η απάντηση του Υπουργείου ήταν έωλη και ασαφής. Ουσιαστικά μηδέν από μηδέν, μηδέν.
Ντροπή σας, μία ακόμα απόδειξη της ανικανότητας και της αδιαφορίας των αρμόδιων Αρκάδων Αντιπεριφερειάρχων κ. Σκαντζού και κ. Λαμπρόπουλου, οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν “να προσφέρουν το έργο τους”, τώρα, υπό τον “σωτήρα” κ.Πτωχό.
Αγαπητοί μου συμπατριώτες έχετε πλέον στοιχεία από μόνοι σας να κρίνετε, να συγκρίνετε και να αποφασίσετε για το καλό του τόπου μας, της αγαπημένης μας Αρκαδίας.
Φθάνει πια!
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος «Νέας Πελοποννήσου» στην ΠΕ Αρκαδίας
τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.