Το ντοκιματέρ για τη ζωή του μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους, Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή φαίνεται ότι κέρδισε την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ ταινιών του Λονδίνου που πραγματοποιείται σην Βρετανική πρωτεύουσα κάθε χρόνο την άνοιξη

Η κριτική επιτροπή σύμφωνα με την πλατφόρμα του φεστιβάλ, έχει προτείνει το ντοκιμαντέρ για τον Γέροντα που πρόσφατα αγιοκατατάχθηκε, για τρία βραβεία

Το πρώτο βραβείο αφορά το καλύτερο σενάριο ντοκιμαντέρ, το δεύτερο βραβείο αφορά τον καλύτερο ηθοποιό ( θυμίζουμε ότι στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, τον Γέροντα Ιωσήφ ,ενσαρκώνει ο χολυγουτιανός ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον) και το τρίτο βραβείο, αφορά ειδική μνεία για την παραγωγή και συμμετοχή των μοναχών στο ντοκιμαντέρ.

Το φεστιβάλ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στην πλατφόρμα του LGFF όπως άλλωστε όλα τα διεθνή φεστιβάλ.

Στην πλαρφόρμα μάλιστα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει η παγκόσμια πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ για τον σύγχρονο αυτόν Άγιο.

Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Η ζωή και η πλούσια πνευματική παρακαταθήκη που άφησε ο μεγάλος αυτός ασκητής του Αγίου Όρους παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο : «Γέροντας Ιωσήφ, ο Ησυχαστής».

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν στο Άγιο Όρος, στην γενέτειρά του αλλά και σε τόπους με τους οποίους συνδέθηκε.

Στο ντοκιμαντέρ περιγράφονται οι ασκητικοί του αγώνες στα πιο ερημικά μέρη του Αγίου Όρους. Η ζωή του δραματοποιείται με μεγάλη ακρίβεια και λεπτομέρεια, από τον Χολυγουντιανό ηθοποιό Jonathan Jackson (βραβευμένο με 5 EMMY).

Είναι η πρώτη φορά που ο κινηματογραφικός φακός καταγράφει την κρυμμένη ασκητική ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους.

Το ντοκιμαντέρ αυτό περιέχει σκηνές από τα παιδικά του χρόνια στο νησί της Πάρου, τη μετάβαση του στην Αθήνα και τις δραστηριότητές του εκεί αλλά και την ζωή του στο Άγιον Όρος.

orthodoxia news agency

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (6 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.