Η αναθεώρηση του Χάρτη πρέπει να διαμορφωθεί από τον εθνικό διάλογο επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κατά τη διαδικτυακή συνάντηση που είχε με τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ντητρόιτ, στο πλαίσιο ενημέρωσης και διαλόγου για την πορεία της αναθεώρησης του Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνάντηση αυτού του είδους μετά τις τηλεδιασκέψεις του περασμένου μήνα με κληρικούς από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια και τις Μητροπόλεις Βοστώνης και Νέας Ιερσέης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μετά το καλωσόρισμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ντιτρόιτ κ. Νικόλαο, οι κληρικοί απηύθυναν ερωτήσεις και σχόλια στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος προσέφερε πληροφορίες και διευκρινίσεις για τις προτεινόμενες τροπολογίες. Ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε εκ νέου τη δέσμευσή του για μια περιεκτική, ενδελεχή και συνεχή συζήτηση και τόνισε ότι στόχος του για τον επικαιροποιημένο Χάρτη είναι να είναι προϊόν ευρείας συμμετοχής.

Ο Μητροπολίτης Ντητρόιτ Νικόλαος

“Ενώ στο παρελθόν, ιεράρχες είχαν λάβει αποφάσεις σχετικά με τον Χάρτη σε μικρές μικτές επιτροπές, με την τρέχουσα αναθεώρηση του Χάρτη”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, “επιδιώκει αντ’ αυτού να έχει έναν «εθνικό διάλογο» με κληρικούς, πρεσβυτέρους, Μητροπολιτικά Συμβούλια, τους Άρχοντες την Ηγεσία 100, ιεράρχες, την Επαρχιακή Σύνοδος και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο. Αυτή η άνευ προηγουμένου απόφαση αντανακλά την ιστορικά ενεργή δέσμευση κληρικών και λαϊκών στη ζωή της ευρύτερης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες”, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος, και το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενθάρρυνε τον Αρχιεπίσκοπο και την Επαρχιακή Σύνοδο να την επιδιώξουν.

Ο Σεβασμιώτατος έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί αυτοπροσώπως με τους κληρικούς της Μητρόπολης του Σικάγου στις 7 Ιουλίου 2023. Ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε κάθε μία από τις άλλες Μητροπόλεις τους επόμενους μήνες.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (GOA) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας ειδικής ιστοσελίδας (charter.goarch.org) με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων, ενημερωμένων και ακριβών πληροφοριών σχετικά με την προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.