Μάλιστα, η Google έχει δημιουργήσει ένα μίνι διαδραστικό παιχνίδι με σημεία-σταθμούς στη ζωή του Jerry Lawson, ενώ στη συνέχεια μπορείτε να παίξετε διάφορα βιντεοπαιχνίδια.

Τον Jerry Lawson (Τζέρι Λόσον), έναν από τους “πατέρες” του σύγχρονου gaming, τιμά σήμερα Πέμπτη (1/12) η Google με το doodle της.

Μάλιστα, η Google έχει δημιουργήσει ένα μίνι διαδραστικό παιχνίδι με σημεία-σταθμούς στη ζωή του Jerry Lawson, ενώ στη συνέχεια μπορείτε να παίξετε διάφορα βιντεοπαιχνίδια.

Σαν σήμερα, το 1940, ο Αφροαμερικανός μηχανικός υπολογιστών γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Από πολύ νεαρή ηλικία, επισκεύαζε τηλεοράσεις, έφτιαξε τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό και άρχισε να φτιάχνει ηλεκτρονικά παιχνίδια στο γκαράζ του σπιτιού του.

Φοίτησε στο Queens College και στο City College της Νέας Υόρκης και αφού μετακόμισε στην Καλιφόρνια, εντάχθηκε στην πρωτοπόρο της Silicon Valley “Fairchild Semiconductor” ως σύμβουλος μηχανικής εφαρμογών.

Εκείνη την περίοδο δημιούργησε το arcade παιχνίδι που λειτουργεί με κέρματα Demolition Derby, ένα από τα πρώτα παιχνίδια που τροφοδοτήθηκαν από μικροεπεξεργαστή.

Η κασέτα που δημιούργησε ο Jerry Lawson έφερε την επανάσταση και έκανε γνωστό τον κόσμο του gaming στο ευρύ κοινό.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, έγινε διευθυντής μηχανικής και μάρκετινγκ του τμήματος βιντεοπαιχνιδιών της Fairchild και ήταν ένας από αυτούς που έφτιαξαν την κονσόλα Fairchild Channel F. Αυτή η κονσόλα διέθετε ένα joystick οκτώ κατευθύνσεων και ένα κουμπί παύσης – το πρώτο του είδους του.

Το 1980 δημιούργησε τη Videosoft, που έφτιαξε το λογισμικό για το θρυλικό Atari 2600, μια από τις δημοφιλέστερες κονσόλες παιχνιδιών.

Το 2011, η Διεθνής Ένωση Προγραμματιστών Παιχνιδιών (ΙGDA) αναγνώρισε τον Jerry Lawson ως πρωτοπόρο στον κλάδο για την εργασία του στην ιδέα των βιντεοπαιχνιδιών με κασέτα.

Περίπου ένα μήνα μετά πέθανε από επιπλοκές του διαβήτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.