Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτης Επιφάνιος είπε το ποια είναι -κατά προσέγγιση- η κατανομή των πιστών μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας και της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας.

«Σύμφωνα με διάφορες κοινωνιολογικές έρευνες που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών, στην Ουκρανία περίπου το 72-73% (των ανθρώπων) είναι ορθόδοξοι. Περιπου το 50% συσχετίζει τον εαυτό του με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, θεωρούν τον εαυτό τους πιστούς της Εκκλησίας μας. Υπάρχει ένα κομμάτι, περίπου το 15% αυτών που αποκαλούν εαυτόν ως πιστούς της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας» είπε ο Επιφάνιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο «РБК-Україна».

Αναφερόμενος στο θέμα της ημερομηνίας εορτασμού των Χριστουγέννων, ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας εκτίμησε ότι για να γίνει η αλλαγή στην ημερομηνία εορτασμού θα πρέπει το 80-90% των πιστών να θεωρήσουν εαυτόν ως μέλη της Ουκρανικής Εκκλησίας. Νωρίτερα, σε άλλη συνέντευξη, ο Επιφάνιος είχε πει ότι θα χρειαστούν περίπου 10 χρόνια προκειμένου οι Ουκρανοί να περάσουν στον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου αντί στις 7 Ιανουαρίου, όταν το γιορτάζει μεγάλο μέρος των χριστιανών της Ανατολικής Ευρώπης.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.