Στην συνοικία του Βοτανικού στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας ενδόξου παρθενομάρτυρος Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος, τέλεσε μεθεόρτιος την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Στην κυριακάτικη ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο π. Συμεών αναφέρθηκε τόσο στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή την οποία και ανέλυσε εκτενώς όσο και στο Αποστολικό Ανάγνωσμα υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων τα Χαρακτηριστικά του Πραγματικού ανθρώπου της Εκκλησίας. Όχι του ανθρώπου ο οποίος κρύβεται πίσω από μία εξωτερική θρησκευτικότητα. Όχι του ανθρώπου ο οποίος είναι εγκλωβισμένος απλώς στην επιτέλεση κάποιων καθηκόντων.

«Ο αληθινά εκκλησιαστικός άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος παίρνει το μεγάλο ρίσκο, να κινηθεί αγαπητικά μέσα στον κόσμο και να βαστάξει τα ασθενήματα των αδυνάτων πάνω στους ώμους του. Να γίνει συνκυρηναίος και να σηκώσει πάνω στους ώμους του, τον Σταυρό των άλλων και να προχωρήσουν μαζί αδελφός υπό αδελφού βοηθούμενος» τόνισε ο π. Συμεών.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ανδρόνικος Αλεξάκης, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε θερμά, τον π. Συμεών, του δώρισε έναν Σταυρό ευλογίας σε ανάμνηση της επίσκεψης του καθώς για πρώτη φορά επισκέπτεται την ενορία Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ακολούθως παρατέθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι του Ναού από τις κυρίες του φιλοπτώχου και εν συνεχεία ο π. Συμεών ξεναγήθηκε στους χώρους της ενορίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.