Για πρώτη φορά Οικουμενικός Πατριάρχης θα λειτουργήσει στην Τρίγλια, στον ιστορικό Ναό του Αγίου Βασιλείου και θα τελέσει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού (κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο) στην προβλήτα της Τρίγλιας.

Το ερχόμενο Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προστή της Θ. Λειτουργίας στον Ι. Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίγλια της Βιθυνίας και η Ι. Μητρόπολις Προύσης, της οποίας ποιμενάρχης είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, έχει αναλάβει την διοργάνωση.

Ο Ναός του Αγίου Βασιλείου έχει συντηρηθεί εσωτερικά και χρησιμοποιείται ως πνευματικό κέντρο.
Στην Τρίγλια το Σάββατο θα καταφτάσουν πιστοί από την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Τρίγλια, τη Ραφήνα και άλλα μέρη όπου έχουν πάει απόγονοι των Τριγλιανών.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν αυτός που ενέπνευσε την Πατριαρχική Αυλή και την έκανε να αγαπήσει τις παλιές μητροπόλεις. «Ο Πατριάρχης μάς έπαιρνε, είτε ήμασταν διάκονοι, είτε ήμασταν ιερείς και μας πήγαινε στην Ανατολή, στις παλιές μητροπόλεις, στις κοιτίδες του ελληνισμού, στην Καππαδοκία, στη Βιθυνία, στην Έφεσο, στην Πέργαμο, σε όλες τις ερειπωμένες εκκλησίες που υπάρχουν στα ιστορικά για τον ελληνισμό μέρη. Και μας έκανε να τα αγαπήσουμε. Και όταν ήρθε η ώρα να προαχθούμε έδωσε στον καθένα μας μια τέτοια παλιά μητρόπολη», κατέληξε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.