Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές της εφημερίδας Εστίας, οι «Ελλήνες» φιλοσκοπιανοί προετοιμάζουν το έδαφος για την δημιουργία «Μακεδονικής» εκκλησίας στο Νομό Πέλλας .

Συγκεκριμένα ο γνωστός για την δράση του Τσαρκνιάς, φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα να έχει προλειάνει το έδαφος για να καταθέσει εντός ημερών αίτηση στις ελληνικές αρχές για την δημιουργία «Μακεδονικής εκκλησίας» με έδρα την Αριδαία στο Νομό Πέλλης.

Ο αυτισμός που διακατέχει το ελληνικό πολιτικό σύστημα περιορίζει αυτή την στιγμή την συζήτηση για το Σκοπιανό:

• Στην αγορά του εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στα Σκόπια από την ΔΕΗ και στο ενδεχόμενο σκάνδαλο που έχει διαπραχθεί.

• Στα δημοσιεύματα των «New York Times» για πιθανή ανάμειξη του ρωσσικού παράγοντος στο δημοψήφισμα με την συμβολή και Ελλήνων επιχειρηματιών-ολιγαρχών από την Μακεδονία.

• Στην αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τον καφέ της Μαρίας Σπυράκη με τον Πρωθυπουργό Ζάεφ στις Βρυξέλλες.

• Στις πιέσεις της Μέρκελ για την αποστασία οκτώ βουλευτών του VMRO στην ψηφοφορία της Τρίτης για την συνταγματική αναθεώρηση στην γείτονα χώρα.

• Στο αν ο Πάνος Καμμένος μιλώντας περί Plan B για τα Σκόπια στον Αμερικανό υπουργό Αμύνης είχε την έγκριση του Μαξίμου –ποιος αμφιβάλλει ότι σε αυτά τα επίπεδα κάνεις οτιδήποτε άνευ εγκρίσεως!

Στην πραγματικότητα, η συζήτησις υπερβαίνει την συγκυρία, προεξοφλεί εν τινι μέτρω την έκβαση της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων και εστιάζει στο μετά.

Μόνο που αυτό γίνεται με εντελώς λανθασμένο τρόπο. Οι Αμερικανοί ανοίγοντας την δημοσία συζήτηση για τις εξελίξεις καταγγέλλουν τους Ρώσσους αναζητώντας κατά βάθος δικαιολογία για την ήττα τους στο δημοψήφισμα.

Ήττα που θα μεγαλώσει και άλλο εάν επιβεβαιωθούν μυστικές εκτιμήσεις πρεσβειών, πως ο εκλεκτός τους Ζάεφ θα ηττηθεί και στις εκλογές, κατατασσόμενος δεύτερος.

Το ΝΑΤΟ έχει κατ’ ουσίαν περάσει στην επομένη ημέρα, αναζητώντας τρόπο να εντάξει με ειδική σχέση τα Σκόπια στην Συμμαχία.

Στο πλαίσιο αυτό η πρότασις του υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου για Βαλκανική Αμυντική Συμμαχία με την συμμετοχή Σκοπίων, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ελλάδος κατά της Ρωσσίας βεβαίως, ουσιαστικώς αποτελεί σωσίβιο για τον Στόλτενμπεργκ και την Δύση.

Ένα μικρό ΝΑΤΟ Βαλκανίων με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ οι οποίες κατά βάσιν είναι οι εμπνευστές της λύσεως που προτείνει δημοσίως ο υπουργός Αμύνης, μπορεί να αποτελέσει επαρκές αντίδοτο.

Όλοι λοιπόν σκέπτονται την επομένη ημέρα και τους εαυτούς τους, εκτός από εμάς. Και όμως οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.

Τόσο η μονογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών όσο και η απόφασις του ΣτΕ για το κτήμα Προμπονά θεμελιώνουν ήδη δικαιώματα και παράγουν αποτελέσματα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εστία» βασιζομένη σε πληροφορίες από πηγές της στην Μακεδονία και ιδίως στον νομό Πέλλης, ο γνωστός φιλοσκοπιανός ιερεύς παπα-Τσαρκνιάς έχει αποταθεί στις ελληνικές αρχές και καταθέτει εντός των ημερών αίτηση για την ίδρυση «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» με έδρα την Αριδαία στον Νομό Πέλλης.

Εκκλησίας που δεν θα υπάγεται στην αρμοδιότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Έρεισμα στον νόμο για να προχωρήσει σε αυτή την προκλητική κίνησή του –η οποία αποτελεί προοίμιο για την μελλοντική έγερση ζητήματος «μακεδονικής μειονότητος στην Ελλάδα»– ο κ. Τσαρκνιάς βρήκε πρώτον στην Συνθήκη των Πρεσπών, που δίδει την δυνατότητα στον «ανεπίσημο τομέα» να ονομάζεται «μακεδονικός» άνευ αδείας.

Και δεύτερον, στην απόφαση του ΣτΕ για τον Προμπονά, που χάριν του Οικουμενικού Πατριαρχείου ποτίζει και τις… γλάστρες.

Αν δεν χρειάζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο άδεια από την Ελλαδική Εκκλησία για να ιδρύσει ναό στο κέντρο των Αθηνών, γιατί πρέπει να ζητεί και ο παπα-Τσαρκνιάς για να ιδρύσει «μακεδονική Εκκλησία» στην Αριδαία;

Ιδού το ολέθριο λάθος των δικαστών. Τώρα η ελληνική Πολιτεία ευρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των επιλογών της.

Για να υπερβεί το πρόβλημα με την απόφαση του ΣτΕ –οι Πρέσπες δεν έχουν καταστεί εσωτερικό δίκαιο, τουλάχιστον– θα χρειασθεί πιθανόν να νομοθετήσει και πάλι.

Ποιος όμως ασχολείται με τις συνέπειες των πράξεών του; Κενότης, ρηχότης, επιφάνεια.

Μόνον ο ανταγωνισμός των ψήφων μετρά. Μόνον οι φιγούρες για τις διορατικές τάχα πολιτικές, που θα καταστήσουν την Ελλάδα παίκτη και πάλι στα Βαλκάνια.

Χάνουμε εντός έδρας, «πέφτουμε» κατηγορία, αλλά κάποιοι φαντασιώνονται πως παίζουν Champions League!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.