Ανασκόπηση ελληνοτουρκικών σχέσεων σε όλες τους τις διαστάσεις και συζήτηση ευκαιριών για βελτίωση συνεργασίας των δύο χωρών περιλαμβάνουν οι συζητήσεις αύριο στην Αθήνα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Στην ανακοίνωση της η τουρκική προεδρία αναφέρει: «Ο Πρόεδρός μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα (αύριο) στις 7 Δεκεμβρίου 2023, μετά από πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και με την ευκαιρία της Πέμπτης Συνάντησης του Ανώτατου Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδος».

«Στη συνεδρίαση του συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα υπό την προεδρία του Προέδρου μας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών, θα γίνει ανασκόπηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας σε όλες τους τις διαστάσεις και θα συζητηθούν οι ευκαιρίες για βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, «εκτός από τις διμερείς σχέσεις, οι συναντήσεις αναμένεται επίσης ανταλλαγή ιδεών για τις τρέχουσες περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις».

Η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης, στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται και η υπογραφή διαφόρων συμφωνιών και συνεννοήσεων με στόχο την ενίσχυση της νομικής υποδομής των διμερών σχέσεων.

«Θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, ξεκινώντας από τους γείτονές μας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι αύριο επισκέπτεται την Αθήνα.

Σε δηλώσεις του έπειτα από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε «αύριο θα πάμε στην Ελλάδα, και μετά στις 18 Δεκεμβρίου στην Ουγγαρία. Θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, ξεκινώντας από τους γείτονές μας, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των κοινών συμφερόντων».

O Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη πως «κάθε πρόοδος που κάνει η χώρα μας στον πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό τομέα στις διμερείς σχέσεις της σε διεθνείς πλατφόρμες μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον Τουρκικό Αιώνα. Βαδίζουμε αποφασιστικά προς τους στόχους που έχουμε θέσει τόσο σε εσωτερικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Επικρίνοντας το Ισραήλ και τη Δύση, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «αργά ή γρήγορα οι κυβερνώντες στο Ισραήλ θα δικαστούν στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ίδια μοίρα θα έχουν και οι δυτικές χώρες που δίνουν αυτό το θάρρος στον Ισραήλ», υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας «δεν μπορώ να ξέρω για που θα το σκάσει ο Νετανιάχου».

«Το Ισραήλ κρύβεται κάτω από της φούστα της Δύσης», υποστήριξε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.