Ανήμερα της εορτής του το μεσημέρι, βρέθηκε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος στο Λαύριο και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα με τη διακονία των κυριών και διακονούντων τα «Γεύματα Αγάπης» της Ενορίας, στους εμπερίστατους αδελφούς μας και επίσης σε πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίοι ξεπερνούν τους 70.

Παρόντες ήσαν οι Ιερείς της πόλης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης υπό τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, διευθυντές, καθηγητές και μαθητικές αντιπροσωπείες των Σχολείων της Ενορίας, καθώς και οι διακονούντες αυτή.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους αδελφούς μας και στις πολύτεκνες οικογένειες πλούσια την ευλογία του Θεού και του Αγίου Νικολάου και με υπομονή και Θεία ελπίδα να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν.

Τέλος, ο οικοδεσπότης, ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Έτη Πολλά και Ευλογημένα και όπως ο Άγιος Νικόλαος είναι «εικόνα πραότητος», «όρμος γαληνότατος και λιμάνι σωτηρίας», πάντοτε με το φωτεινό παράδειγμά του να εμπνέει όλους μας, εδώ στην ταπεινή, μα γεμάτη ευλογίες Μητρόπολή.

Ο Σεβασμιώτατος, εν συνεχεία, μοίρασε «δέματα αγάπης» με τρόφιμα και τενεκέδες λάδι στους εμπερίστατους και τις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ δε συνομίλησε μαζί τους και έδωσε την ευλογία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.