Γέροντας Ιερώνυμος Αιγίνης: …Έτσι να λέγετε και θα σας λυπηθεί τότε ο Χριστός μας και θα σας στείλει δάκρυα. Και πρέπει να έλθουν δάκρυα, διότι αυτά τα δάκρυα της προσευχής θα σας δώσουν δύναμιν και χαράν. Αυτά θα σας πάρουν τις θλίψεις…

Γέροντας Ιερώνυμος Αιγίνης: Οι προσευχές να είναι απλές και από την καρδιά σας

«Τα δάκρυα από τις προσευχές θα δώσουν δύναμη και χαρά»

Επιμένετε και αυξάνετε την προσευχήν. Θα κάμετε την προσευχήν την οποίαν ορίζει η Εκκλησία μας, δηλαδή Εξάψαλμο, Απόδειπνο, Παράκλησιν κλπ. θα τα διαβάζετε αυτά από τα βιβλία, άλλα ενίοτε αφήνετε τα και δι’ ολίγον.

Δηλαδή χωρίς το βιβλίον, εκτός τα λόγια, αυτά της προσευχής, μιλήσατε και μόνοι σας στον Χριστό μας.

Έτσι να λέγετε και θα σας λυπηθεί τότε ο Χριστός μας και θα σας στείλει δάκρυα. Και πρέπει να έλθουν δάκρυα, διότι αυτά τα δάκρυα της προσευχής θα σας δώσουν δύναμιν και χαράν.

Αυτά θα σας πάρουν τις θλίψεις.
Όπως αν δεν εργασθείς μισθό δεν παίρνεις, έτσι και χωρίς κόπο, προσπάθειες, επιμέλεια, προσευχήν κλπ. χαρίσματα Ούτε Έρχονται, Ούτε πνευματικές αγίες γεύσεις…

Αυτό πού λείπει σήμερα γενικά, είναι η γνώσις, η λογική, η ευσέβεια.

Ο κόσμος σήμερα είναι ξετρελαμένος. Δεν γνωρίζει τι κάνει, δεν γνωρίζει τι θέλει!

Σήμερα ένας φαίνεται καλός, αύριο πίπτει, χαλάει, δεν αναγνωρίζει και ο ίδιος τον εαυτό του.

Δύσκολα να βρεις άνθρωπο αμετάβλητο.
Άλλοι πάλι, παντού, άλλου τρέχουν για να βρουν χαρά και ηρεμία, μόνον εις τον Χριστόν μας δεν τρέχουν. Πάντως, βέβαια, λέγουν οι Πατέρες, μηδένα προ του τέλους μακάριζε αλλά και μηδένα προ του τέλους απέλπιζε! Να παρακαλέσωμεν τον θεόν να μας λυπηθή και να μας ελεήσει.

Πολύ λυπάμαι την νεολαία. Άδικα χάνεται! Δεν έχει ανθρώπους να την στηρίξουν και βοηθήσουν πνευματικά.

Το μπαστούνι του Θεού δι’ ημάς τούς Έλληνες, όταν φεύγωμεν από το δρόμο του και πίπτομεν εις ασέβεια και αμαρτία, είναι οι ΤΟΥΡΚΟΙ!

Ορθόδοξα Χριστιανικά Βιβλία μέσα από τις κατηγορίες των Αγίων – Γεροντικά, Προσευχητάρια, Ψυχωφελή, Λειτουργικά, Παιδικά, βιβλία που μιλούν στην ψυχή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.