Ομιλία του Γέροντα Γεωργίου Αλευρά πάνω στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των τυφλών από τον Ιησού που ζητώντας από τον Χριστό να τους ελεήσει λέγοντας το "Υιέ Δαβίδ ελέησον ημάς".

Ο π. Γεώργιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να μην κατηγορούν τους ηγέτες για τις κακοπάθειες μας, αλλά να ζητήσουμε με δύναμη να έρθει το έλεος Του Θεού με ειλικρινή μετάνοια, κι Εκείνος θα στείλει Αγίους ηγέτες να ηγηθούν της πατρίδας.

Ο π. Γεώργιος έφερε το παράδειγμα του Προφήτη Δαβίδ, που δοξολογούσε το Θεό και ήταν ένα υπόδειγμα ηγέτη που ζούσε με το νόμο του Θεού.

Όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος ότι η Ελλάδα χρειάζεται Αγίους ηγέτες ως «γέ­νος ἐ­κλε­κτόν, βα­σί­λει­ον ἱ­ε­ρά­τευ­μα, ἔ­θνος ἅ­γιον, λα­όν εἰς πε­ρι­ποί­η­σιν» (Α’ Πέ­τρ. 2, 9).

Έτσι μόνο με τη μεταστροφή του λαού στο δρόμο του Θεού, ο Θεός μπορεί να αποκαταστήσει την πατρίδα μας και να θέσει Αγίους ηγέτες, όπως ακριβώς και ο Άγιος Πορφύριος έβλεπε ένα σπουδαίο άνθρωπο του Θεού να έρχεται μέσα από τη συμφορά για να ενώσει και να συνεγείρει όλο τον κόσμο στο καλό.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γέροντας Γεώργιος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «έχουν βάλει στόχο να ξεκάνουν την Ελλάδα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.