Δύο μήνες σχεδόν μετά από την μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Εύβοιας, η Ζήνα Κουτσελίνη επισκέφθηκε την μονή του Οσίου Δαυίδ, η οποία και σώθηκε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή απο την πύρινη λαίλαπα!

Ο γέροντας Γαβριήλ, ηγούμενος της μονής, μοιράστηκε με τη Ζήνα το θαύμα που έζησε όταν η φωτιά κατέκαιγε το νομό Ευβοίας, το οποίο και αποτυπώθηκε μεγαλειωδώς στη σωτηρία της αγίας Μονής. Περιγράφει ακόμα την αγωνία του, τις σκέψεις του και την εμπιστοσύνη του στην πρόνοια του Θεού, όταν έβλεπε την φωτιά να πλησιάζει και απουσίαζαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Την συγκλονιστική μαρτυρία του κατέθεσε στην Ζήνα Κουτσελίνη, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος και οι μοναχοί π. Νεόφυτος και π. Πέτρος.

Δύο μήνες σχεδόν από την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια, που άφησε πίσω της τον όλεθρο, για πρώτη φορά κάμερα εκπομπής μπαίνει στο εσωτερικό της μονής του Οσίου Δαυίδ!

Ο γέροντας Γαβριήλ, ηγούμενος της μονής μίλησε στην Ζήνα Κουτσελίνη για το θαύμα της θείας πρόνοιας που αποτυπώθηκε μεγαλειωδώς στη σωτηρία της αγίας Μονής, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Την συγκλονιστική μαρτυρία του κατέθεσε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα Κουτσελίνη και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος.

Η κάμερα της εκπομπής αποτύπωσε συγκλονιστικές εικόνες: Πως το «χέρι του Θεού» σκέπασε την ιερά μονή και κράτησε ανέπαφους τους χώρους και τα ξωκλήσια της χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση. Οι προσευχές, η λιτανεία η αγία Κάρα του οσίου Δαυίδ και οι μαρτυρίες των μοναχών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.