Στο έλεος του Θεού αφέθηκαν οι μοναχοί στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στην Έρημο της Ιορδανίας μετά και από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το κλίμα που επικρατεί μετέφερε με παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Κύπρου, «Μέρα Μεσημέρι», ο Γέροντας Χρυσόστομος.

«Από την αρχή της πανδημίας, τέλος Φεβρουαρίου και μετά, δεν έρχεται κόσμος και δυστυχώς εδώ στο Ισραήλ δεν έλαβαν τόσο σοβαρά αυτήν την αρρώστια και τώρα υπάρχει μεγάλη έξαρση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γέροντας.

Στη συνέχεια εξέφρασε τον φόβο του για την κατάσταση που επικρατεί ενώ έκανε λόγο για περιστατικά εντός του Πατριαρχείου εκ των οποίων ορισμένα οδηγήθηκαν και στα νοσοκομεία της χώρας.

«Εγώ φοβάμαι και προφυλάσσομαι, απαγορεύεται και η κυκλοφορία στο Ισραήλ» πρόσθεσε ο Γέροντας ενώ εξήγησε παράλληλα ότι στο μοναστήρι έμειναν μόλις επτά άτομα από τα 25 που ήταν προηγουμένως.

Έπειτα ανέφερε ότι γενικότερα παρατηρείται έξαρση του ιού για αυτό και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τις οδηγίες των επιστημόνων καθώς επίσης και τους νόμους.

Κληθείς να σχολιάσει πόσο καιρό θα διαρκέσει η πανδημία ο Γέροντας σημείωσε ότι «εγώ δεν είμαι επιστήμονας, ένα αγράμματο πλάσμα είμαι αλλά βλέπω ότι ο κόσμος δεν υπάκουει, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και γίνεται έξαρση και θα το έχουμε για πολύ καιρό. Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Τέλος ερωτώμενος κατά πόσο διαθέτουν στο μοναστήρι τα απαραίτητα για την επιβίωση τους ανέφερε ότι με τη βοήθεια του Θεού τα βολεύουν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.