Τον γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου έκαναν εικόνες και βίντεο που έδειχναν σιίτες μουσουλμάνους από σχετικές χώρες της Ανατολής που γιόρταζαν την ασούρα, κορυφαία γιορτή προς ανάμνηση του θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του Μωάμεθ.

Αναπόσπαστο τμήμα της εν λόγω εορτής είναι το δημόσιο αυτομαστίγωμα με αυτοσχέδια φραγγέλια, στα οποία εξαρτώνται λάμες μεταλλικές, με τους φανατικούς οπαδούς να αυτομαστιγώνονται σε δημόσια θέα μέχρις αίματος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος στο κλεινόν άστυ και στον Πειραιά προκαλώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα στους θεατές των άλλων θρησκειών.

Ο Πειραιάς τόσα χρόνια ήταν σημείο πολιτιστικών ζυμώσεων που ανανέωναν την κουλτούρα μας ως έθνος. Πλέον όμως κατάντησε Ισλαμαμπάντ που προβάλλει την μουσουλμανική υστερία.

Οι ψευτοκουλτουριαρηδες και οι κομπλεξικοί όλοι έσπευσαν να επικροτήσουν τις σαδομαζοχιστικές αυτές σκηνές ως μέρος αναπόσπαστο της πολυπολιτισμικότητας με την οποία πρέπει να εξοικειωθούμε, ενώ ο μέσος Έλληνας η ακόμα και μετανάστης στη χώρα μας ένιωσε αποτροπιασμό στην θέαση του τελετουργικού της ασούρα.

Εμείς ως επίσημη εκκλησία του Χριστού αρνούμεθα να συνηθίσουμε σε τέτοιες εικόνες παρείσακτες για τα δικά μας δρώμενα απ’ αιώνων.

Η συνέχεια στο άρθρο Γέροντας Αθανάσιος: Ο δούρειος ίππος του ισλάμ τώρα και στο κέντρο της Αθήνας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.