Γράφει ο Αρχιμ. Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. Χριστός Ετέχθη ! Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα !

Σε μια ανόητη, αν μη τι άλλο, και βδελυρά διαφημιστική καμπάνια διοργανώσεως εορταστικού πάρτι για τα Χριστούγεννα, επιδόθηκαν επιχειρηματίες στο Ναύπλιο, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του καθενός συμπλεγματικού ανθρωποειδούς.

Έτσι, μη έχοντας άλλον τρόπον, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επίδοξων πελατών τους ενεφάνισαν τον άρτι γεννηθέντα Κύριον μας με ενώτια- σκουλαρίκια και με ψιμυθιωμένα χείλη, παρειές και βλεφαρίδες.

Και προς αποφυγήν κάθε περιπτώσεως περισσευούσης ανοησίας , διάλεξαν μια από τις αρχαιότερες εικόνες του Κυρίου μας,που φυλάσσεται στο Σινά ,ιστορημένη με την εγκαυστική τέχνη ,και χρονολογείται από τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού,μετά την ανεξιθρησκίαν που επέφερε το διάταγμα των Μεδιολάνων, του 313 μ. Χ..

Επομένως, το εφεύρημα ήταν αρτίως στοχευμένον και τα κίνητρα δολερά .

Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με κάποιες δηλώσεις περί της δράσεως μας να επαρκείται μονάχα στον ναό και όχι στα διάφορα sites, μας εξεγείρει καθως δεν μας επιτρέπεται να μένουμε απαθείς ,ως αμνοί άφωνοι, όταν εμπαίζεται και λοιδορείται το Τίμιον πρόσωπον του Χριστού μας.

Έπειτα, οι περιστάσεις και οι προκλήσεις είναι σήμερα τόσο έντονες που κάθε ψυχή ασφυκτιά μέσα στον βόρβορο της θολοκουλτούρας. Δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί στον κάθε εμπερίστατο να χλευάζει τα όσια και τα ιερά μας , επειδή θέλει να προκαλέσει η να παρακινήσει το ενδιαφέρον μας προς επίτευξην διαφημίσεως.

Επιπρόσθετα, επειδή δεν πρέπει να αρκούμαστε μόνον σε απαγορεύσεις , έχω να προτείνω σ ‘αυτούς τους “έξυπνους” που συνέλαβαν την ιδέα αυτή , ότι ,αν είναι τόσο άνδρες στο φρόνημα και στην έκφραση, την επόμενη φορά να εμφανίσουν και τον Μωάμεθ του Ισλάμ κατ’ αυτόν τον χυδαίον τρόπον και τότε να ξέρουν ότι θα συμμετέχω κι εγώ στο πάρτι τους ανοίγοντας σαμπάνιες …

Ο εν σπηλαίω γεννηθείς και ένα φάτνη ανακλιθείς Κύριος φωτίζοι άπαντας ημάς τε και υμάς.

Με εόρτιες ευχές, Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

8 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Η εκκλησία έχει πρόθεση να κανει μήνυση για παραβίαση του νόμου περί βλασφημίας ή περιμένει από εμας; Επιτέλους κάποιος να τους μαζέψει!!!

2

"Ω, πόση λύπη μου προξενείς, γενεά, επειδή ο θάνατος τρύπωσε στο σπίτι σου χωρίς να το αντιληφθείς! Ελάχιστοι μετανοούν... αλλά οι περισσότεροι από σας, γενεά, δεν λένε αυτό που θα 'πρεπε: δεν μετανοούν για την κακία τους λέγοντας: "τι την έκανα τη ζωή μου, την ψυχή μου και την καρδιά μου;" Το παραμικρό σημάδι μεταμέλειας για τις αμαρτίες σας, και θα συγχωρήσω και θα ξεχάσω. Μακάριοι εκείνοι που μελετούν τα λόγια Μου και την έκκλησή Μου και σκέπτονται με φρόνηση, αυτοί θα σωθούν".

3

Ω, πόση λύπη μου προξενείς, γενεά, επειδή ο θάνατος τρύπωσε στο σπίτι σου χωρίς να το αντιληφθείς! Ελάχιστοι μετανοούν... αλλά οι περισσότεροι από σας, γενεά, δεν λένε αυτό που θα 'πρεπε: δεν μετανοούν για την κακία τους λέγοντας: "τι την έκανα τη ζωή μου, την ψυχή μου και την καρδιά μου;" Το παραμικρό σημάδι μεταμέλειας για τις αμαρτίες σας, και θα συγχωρήσω και θα ξεχάσω. Μακάριοι εκείνοι που μελετούν τα λόγια Μου και την έκκλησή Μου και σκέπτονται με φρόνηση, αυτοί θα σωθούν. Σας ευλογώ, με όλη Μου την Καρδιά σας ευλογώ. IC.

4

να μην πατησει κανεις ορθοδοξος στο μαγαζι τους...ας πηγαινουν οι αθεοι...να δουμε ποσο καιρο θα παραμεινει ανοιχτο.

5

Να τα κόψουν και να τα πετάξουν στα σκυλιά, μόνο άντρες δεν είναι. Όμως ο Θεός αργεί αλλά δεν λησμονεί,δεν θέλουν να ξέρουν τι τους περιμένει ???

6
Γιώργος Τζιαττας

Ένα εκατομμύριο κτήνη μαζεύτηκαν και ούρλιαζαν για το 'ονομα' στις πόλεις της Γρεκυλιας - χωρίς αποτέλεσμα φυσικά - .Πόσοι από αυτούς διαμαρτυρήθηκαν και ΟΥΡΛΙΑΞΑΝ για αυτά τα πρωτοφανή ανοσιουργηματα και κυρίως την πηγή όλων , δηλαδή την αποποινικοποίηση της Βλασφημίας ! Ποιοι είναι οι πραγματικοί ΑΝΑΝΔΡΟΙ λοιπόν ? ? '80% των Ελλήνων χειρότεροι των Αθεων.' ΓΕΡΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ

7
Φωτεινή Μουτσούλα

Πολύ δυνατό άρθρο!..Αίσχος οι παλιάνθρωποι...

8

Πρόκειται για γελοία κομπλεξικα και άνανδρα άτομα δεν αξίζουν ούτε φτυσιμο