Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Αστειεύθητι μόνον ίσοις σου!-Τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας ελεεινές εντυπώσεις έχει κάνει απόσπασμα από την σατιρική εκπομπή "ράδιο αρβύλα" που σατιρίζει την θεία Κοινωνία και την ενοχοποιεί για την μετάδοση και διάδοση του κορονοϊού.

Φιλοσοφώντας το ρητό που παραθέσαμε ως τίτλο, το οποίο αποδίδεται στον Βίωμα τον Βορυσθενίτη, εκ των κυνικών φιλοσόφων της αρχαιότητας, βλέπουμε ποια μπορεί να είναι τα όρια της σάτιρας.

Να ψέγονταν οι ανοησίες των παπάδων και των πιστών θα ήταν ανεκτό και εν μέρει αναμενόμενο ,μια και την περίοδο αυτή έπεσαν πολλές μάσκες και φάνηκαν οι προθέσεις πολλών από μας .

Όμως όταν διακωμωδείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τότε τα πράγματα ξεφεύγουν. Η σάτιρα έχει χαρακτήρα διδακτικό και προβληματιστικό. Σκοπός της είναι να καθάρει την διάνοια των ανθρώπων και να τους παιδαγωγεί.

Σε περίπτωση όμως που οι σατιριστές είναι χαμηλού πνεύματος και επιπέδου τότε καταπιάνονται με άνισα και ανοίκειά θέματα, επειδή η δεξαμενή της θεματολογίας τους είναι στερημένη.

Έτσι στο σφάλμα αυτό υπέπεσαν και οι άνθρωποι αυτοί διαγράφοντας το ένδοξο παρελθόν τους με εμπνευσμένες εκπομπές και για να ικανοποιήσουν μερίδα συμπλεγματικών αντιχρίστων σατίρισαν τα Όσια και τα Ιερά του γένους μας.

Άφησαν τον Κώστα Πρέκα και έπιασαν το Άγιο Ποτήριον της Ζωής για μια στιγμή τηλεθέασης.

Το ΕΣΡ, που κόπτεται για ποιοτική τηλεόραση, πως και δεν έχει επιληφθεί του θέματος ; Θα είστε αναξιόπιστοι εάν δεν επιληφθείτε του θέματος πάραυτα.

Οι Ιεράρχες γιατί σιωπούν πάλι ένοχα ; Τα καλά και συμφέροντα !

Άφησε το ένα, άσε τον άλλον. Που ομιλείτε ; Μόνον επί της Ωραίας Πύλης στην κυρά Κατίνα και τον κυρ Γιώργο που κουνούν το κεφάλι τους σε ότι σας έρθει η στην γκλάβα σας ;

Εκεί που σας περνά ! Αντιπαράθεση και θέση για να μην χαλάσετε την ομελέτα με τα σούργελα που χλευάζουν και όχι μόνο τα Άγια των Αγίων, δεν παίρνετε !

Ο Θεός να χαρίζει μετάνοια γιατί ως έθνος βυθιζόμαστε στον βόρβορο της υποκουλτούρας.

Ως Ορθόδοξο Πρακτορείο Ειδήσεων με αξιόλογο, αξιότιμο, ηθικό, θεολογικά, ιστορικά και κοινωνικά καταξιωμένο, καταρτισμένο προσωπικό με βαθιά πίστη και κύρος, έχουμε δεχθεί πλειστάκις επιθέσεις, απειλές και ύβρεις από γνωστούς αγνώστους εθνομηδενιστές και αντίχριστους και αριστερούς.

Δεν ζούμε ούτε τα παίρνουμε από κανέναν κύριοι ! Επιτελούμε έργο ορθό, υπέρ πίστεως και πατρίδος !

Τους πονάει αφόρητα το ήθος και η παρρησία, το κύρος του πολυτάλαντου και βαθιά θρησκευόμενου και αξιότιμου κ. Ανδρέα Καραγιάννη, Νομικού & Συγγραφέα.

Τελευταίο σκαρίφημα είναι μια γελοιογραφία που σχεδίασαν κάποιοι από αντίπαλο στρατόπεδο για να πλήξουν δήθεν το κύρος και το ήθος του ιδιοκτήτη του ekklisiaonline.

Απατάσθε οικτρά !

Τέτοιες ενέργειες δεν μας πτοούν αλλά αντιθέτως μας δίνουν θάρρος να συνεχίσουμε και ενθαρρύνουν τις προσπάθειές, το ορθό ειδησεογραφικό μας και κοινωνικό μας θεάρεστο και αποδεκτό από όλους έργο, με τα μεγαλύτερα νούμερα επισκεψιμότητας βάσει της google.

Απλά συμμεριζόμαστε την κατωτάτη υποστάθμη του iq σας.

Με αυτές τις σκέψεις προς προβληματισμό και συνέχιση του έργου μας απτόητοι σε βάσεις ορθές, εύχομαι ο Αναστάς Κύριος να μας φωτίζει.

Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Επιτέλους κάποιος με πνεύμα και τόλμη χωρίς ηθικολογίες και ψευτοευσεβισμους, που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Βαρεθήκαμε τους αντιθεους όπου τους προστατεύει η νέα τάξη πραγμάτων να πολεμά και να χλευάζει την πίστη των ανθρώπων σε μια αμιγώς ορθόδοξη χώρα. Εύγε Δέσποτα.

2

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.Καλη δύναμη και Χριστός Ανέστη.