Το παράδειγμα της αγιότητος και της υπομονής του Αγίου και Δικαίου Συμεών του Θεοδόχου ανέφερε στην ομιλία του ο Γέροντας Γεώργιος, τονίζοντας την αφοσίωση και την καρτερικότητά του που περίμενε τη στιγμή που ο Μεσσίας Χριστός θα λυτρώσει το γένος των Εβραίων, γι' αυτό και μετά από πάνω από τρεις αιώνες αναμονή, όταν θα πληροφορηθεί ότι το βρέφος που του έφεραν είναι ο Χριστός θα πει το «Nῦν ἀπολύεις τὸν δοῦλόν σου, δέσποτα, κατὰ τὸ ῥῆμά σου ἐν εἰρήνῃ, ὅτι εἶδον οἱ ὀφθαλμοί μου τὸ σωτήριόν σου, ὃ ἡτοίμασας κατὰ πρόσωπον πάντων τῶν λαῶν, φῶς εἰς ἀποκάλυψιν ἐθνῶν καὶ δόξαν λαοῦ σου ᾿Ισραήλ».

Η Ελλάδα, ως νέος Ισραήλ που ανέφερε και ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, δυστυχώς ομοιάζει τον Παλαιό Ισραήλ, θα αναφέρει ο Γέροντας Γεώργιος, γιατί κι εκείνοι περίμεναν (και περιμένουν έως σήμερα) ένα κοσμικό ηγέτη που θα τους βγάλει από το αδιέξοδο και θα τους λυτρώσει.

Ο Γέροντας Γεώργιος κλείνοντας ανέφερε ότι ο Θεός θα δώσει τη λύση στα ελληνικά ζητήματα και θα λυτρώσει τους Έλληνες, όχι με τον τρόπο που εμείς νομίζουμε, αλλά με τον τρόπο που Εκείνος γνωρίζει.. «Λύτρωσιν απέστειλε Κύριος τω λαώ Αυτού”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.