Ακολουθεί κήρυγμα του Γέροντος Γεωργίου, με αφορμή την ιστορία του πλούσιου νεανία της Ευαγγελικής περικοπής, όπου αν και επιμελής στα θρησκευτικά του καθήκοντα, λυπήθηκε σφόδρα όταν πληροφορήθηκε από τον Χριστό, ότι για να κληρονομήσει την αιώνια ζωή, θα πρέπει να πουλήσει τα υπάρχοντά του και να μοιράσει τα χρήματα στους πτωχούς.

Ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στη σημερινή εποχή και στον κόσμο που πλουτίζει χωρίς να έχει κανένα έλεος για τον συνάνθρωπό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τελικά, πολύ λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να σωθούν, εκείνοι που ελπίζουν στον Ιησού Χριστό και είναι ελεήμονες προς τον συνάνθρωπο.

Επίσης, ο π. Γεώργιος θα τονίσει ότι οι άνθρωποι μόνο με τον Χριστό θα πρέπει να ασχολούνται σήμερα, όπως έλεγε και ο Άγιος Πορφύριος, και πως ο Χριστός θα προφυλάξει τους δικούς του αλλά και θα ξεκαθαρίσει τα πάντα.

Τέλος ανέφερε ότι ο Άγιος Πορφύριος με πολύ λύπη του είχε εκμυστηρευθεί ότι φοβάται για εμφύλιο, κάτι που έμοιαζε απίθανο εκείνη την εποχή, αλλά το ζούμε σήμερα με τη διχόνοια που έχει διασπαρεί στην ελληνική κοινωνία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.