Η σημερινή ομιλία του γέροντος Γεωργίου, είναι αφιερωμένη στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και στον Άγιο Μάξιμο τον Καυσοκαλυβίτη που εορτάζει σήμερα 13 Ιανουαρίου.

Στη σημερινή ομιλία ο γέροντας Γεώργιος μιλά για τον Τίμιο Πρόδρομο, ο οποίος ήλεγχε τις εξουσίες της εποχής του πολιτικές, εκκλησιαστικές, κοσμικές κ.α. και προετοίμασε τον δρόμο για τον ερχομό του Μεσσία Χριστού, λέγοντας ότι “«Οὐκ εἰμί ἐγώ, ἀλλ᾽ ἰδού ἔρχεται μετ᾽ ἐμέ οὗ οὐκ εἰμί ἄξιος τό ὑπό­δημα τῶν ποδῶν λῦσαι (Πραξ. 13,25)».

Κατά τον ίδιο τρόπο ο Άγιος Πορφύριος παρομοίασε την εποχή μας με την εποχή του Χριστού, μίλησε για έναν σπουδαίο άνθρωπο που θα στείλει ο Θεός για να ενώσει και να συνεγείρει τον κόσμο, αλλά και αποκάλυψε ότι αυτοί που θα έλθουν μετά από τον ίδιο, θα είναι πιο δυνατοί.

Ο Άγιος Πορφύριος ήταν εκείνος που πρώτος έφερε το κομπιούτερ στο Άγιον Όρος, βλέποντας πολύ μπροστά από την εποχή του, θα συμπληρώσει ο Γέροντας Γεώργιος, ο οποίος σε μία από τις πρώτες συναντήσεις του με τον Άγιο Πορφύριο, ο Άγιος του είχε πει αποκαλυπτικά: “Εμείς οι δύο έχουμε να πούμε πάαααααρα πολλάάάάάά!!!!!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.