Το πρότυπο μετανοίας της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ανέφερε στο κήρυγμά του ο Γέροντας Γεώργιος, ο οποίος ανέφερε εν συντομία το βίο και τη συγκλονιστική μετάνοια της αγίας και τη φυγή της στην έρημο για να καθαγιαστεί.

Ο Γέροντας Γεώργιος ανέφερε, ότι στη σημερινή εποχή έχουμε κρίση αληθείας, καθώς ο κάθε άνθρωπος, όπως αναφέρει και ο ψαλμός “Πᾶς ἄνθρωπος ψεύστης”, ένω αποκάλυψε τί του είχε αποκαλύψει και ο Άγιος Πορφύριος για τους δημοσιογράφους…

Οι τεχνητές κρίσεις της εποχής μας, πηγάζουν από το ψέμα, θα αναφέρει ο Γέροντας Γεώργιος, και θα συμπληρώσει ότι ο Χριστιανός που έχει μετάνοια και πίστη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Τέλος ο Γέροντας έθιξε το γεγονός ότι πολλοί καταφεύγουν και αναζητούν “γέροντες” διορατικούς, προορατικούς, πολλοί θέλουν να εξομολογούνται και να κοινωνούν, αλλά χωρίς πραγματική μετάνοια.

Πολλά μοναστήρια επί της εποχής της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, επί εποχής του Αγίου Πορφύριου, αλλά και στις ημέρες μας, είχαν γεμάτες τις αποθήκες με τρόφιμα και αγαθά, αλλά άδειες τις πνευματικές τους αποθήκες.

Σε μια εποχή που ο πλανήτης οπλίζεται με όπλα, οι Χριστιανοί οπλίζονται με την αλήθεια και τη μετάνοια…

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.