Με μία σύντομη ιστορική αναφορά στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής του Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη, ο Γέροντας Γεώργιος μίλησε για τον άνθρωπο ως ναό του Αγίου Πνεύματος και ότι ο άνθρωπος οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ναός του Θεού του Ζώντος, υπενθυμίζοντας την πρώτη εντολή "καὶ ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου. αὕτη πρώτη ἐντολή καὶ δευτέρα ὁμοία, αὕτη· ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν. μείζων τούτων ἄλλη ἐντολὴ οὐκ ἔστι. (Μαρκ. 12, 30-31).

Θα πρέπει να σκεφτόμαστε και τον άλλο άνθρωπο θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος, ενώ θα αναφερθεί στα τελευταία κακώς κείμενα Ορθοδόξων επισκόπων με χειροτονίες γυναικών και προσπάθειες “σύγκλισης” με την καθολική εκκλησία και θα τονίσει ότι αυτά είναι τα καμώματα της δύσης που χρόνια “ζυμώνονται” και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε τα έσχατα.

Τέλος ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στο γεγονός ότι δίπλα στους Αγίους πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν σκάνδαλα, χωρίς όμως οι ίδιοι να ταράζονται, αναφέροντας την ιστορία του Πατριάρχη Ιακώβ και των υιών του και τονίζοντας ότι ο διάβολος θέλει τους ανθρώπους που πλησιάζουν τους αγίους να τους βλέπουν ως διαβόλους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.