ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Αλλού μας τρώει κι αλλού ξυνόμαστε ! Του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Μισσού ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Κυριακή Β' Ματθαίου και μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Δαυίδ, του εν Θεσσαλονίκη. Με το πέρας της Αγίας Προσκομιδής και πριν το « Ευλογητός » άρχισα έντονα να σκέφτομαι το εκκλησιαστικό θέμα των ημερών με τον πατέρα Δημήτριο « του Λυκαβηττού στους Αγίους Ισιδώρους ».

Ένας ιερέας φιλακόλουθος που έφτιαξε την πνευματική του όαση στα βράχια του Λυκαβηττού. Μάζεψε κόσμο, συγκέντρωσε μοναχούς και τελεί τις ακολουθίες εν ημέρα και νυκτί και μεσημβρία. Οι ιερές ακολουθίες πρότυπες και η ψαλμωδία θυμίζει στα αφτιά μας την ένδοξη εποχή που ακούγαμε όλοι μας κασέτες με Θεόδωρο Βασιλικό και μας έπιανε το μεράκι.

Οι πατέρες, οι μοναχοί, οι Δόκιμοι, οι βοηθοί, διαμάντια ! Αξιοποίησαν την τεχνολογία προς όφελος πολλών χριστιανών απανταχού της γης.
Συμπροσευχήθηκα και εγώ προ διετίας στου Αγίους Ισιδώρους κατόπιν παρότρυνσης του επιστηθίου φίλου μας και Νομικού κ. Ανδρέα Καραγιάννη. Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις και ηγαλλίασε η ψυχή μου. Σαν άνθρωποι κάνουμε λάθη, ο Θεός θα μας κρίνει.
Ο πατήρ Δημήτριος σταυρώνει τους πιστούς με τον Τίμιο Σταυρό που του εμπιστεύθηκε η ασκήτρια Ειρήνη και με την χάρη του ιάσεις πολλές και θαυμαστά σημεία γίνονται.

Ο Σταυρός αυτός δεν είναι κάτι πέραν από τον Σταυρό, που μπορεί να έχει ο καθένας μας στην κατοχή του, αλλά πολλές φορές όπως κάθε δέηση δεν έχει την ίδια ισχύ στα μάτια του Κυρίου, έτσι και η αγιαστική χάρη, όπως αυτή θέλει πνει και κινείται. Λίγο η πίστη του καθενός, το περιβάλλον, λίγο η θέρμη της προσευχής του ιερέως και όλα γίνονται παραδόξως.

Ξαφνικά όμως βλέπουμε κάποιους αρχιερείς και κάποιους ιερείς να βάλλουν εναντίον του πατρός και να τον καταδικάζουν με τον αθλιότερο τρόπο ( κάποιος είπε, να δει τον πρότερο του βίο τόσο σε Κρήτη και σε κάποιο νησί – Ντροπή. – Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθης εν τη βασιλεία σου. Ένας ληστής πρώτος ένοικος του Παραδείσου Πανσεβασμιώτατε !!! ) και μαζί του η μπάλα να παίρνει την συνοδεία του και τους « θαυμαστές » του, λες και όλοι πίνουν όπιο και είναι θύματα του Ιερέως.

Βγαίνει ο κάθε δεσπότης να το παίξει τιμητής, την ώρα που ο ίδιος δεν βλέπει την καμπούρα του, ούτε τους αγύρτες που χειροτόνησε και βάλλει εναντίον του πατρός Δημητρίου, που τόσος κόσμος αναπαύεται στο πετραχήλι του. Αφού μιλούν για εμπόριο γιατί δεν ερευνούν τις καταθέσεις του ή τα ακίνητά του; Είναι δυνατόν τόσοι επώνυμοι να είναι ανόητοι;

Ή μήπως χάνουν τα δικά τους παγκάρια και τους έπιασε ο πόνος ; Γιατί το τελευταίο τους μέλημα είναι τα λογικά πρόβατα που έχουν μόνο για μαλλί, κρέας και γάλα .

Γεμίσαμε αγύρτες και ανόητους στον κλήρο και όλοι βλέπουν τον παπά Δημήτρη, που στο κάτω κάτω είναι και άνθρωπος αξίας και αγάπης. Οι κατά μητροπόλεις άγιοι να βλέπουν τα του οίκου τους και ας αφήσουν ήσυχους τους πατέρες στον Λυκαβηττό.
Αν είναι φούσκα θα καταλαγιάσει. Αν πάλι είναι προς Δόξαν Θεού θα τρανωθεί.

Να ζης πάτερ Δημήτριε και να σου δίνει δύναμη ο θεός να αναπαύεις τους ανθρώπους.

Ο τω πνεύματι ηνωμένος μετά σου,
Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

6 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Δήμητρα Σταμου

Σωστά τα λέει ο πάτερ. Όταν έκλειναν τις εκκλησίες, οι Δεσποταδες, φαντάστηκαν ότι φιμωναν και τον Θεό. Μας το λέει :Αν πάψετε να μιλάτε, θα μιλήσουν οι πέτρες. Ο Θεός μαζί σας π Δημήτριε και σε όσους σας εμπιστευτηκαν. Αυτές οι εκκλησίες θα μας ανήκουν, διότι οι Μεγάλοι Ναοί έχουν γίνει κτήματα του Υ Πολιτισμού - Μουσεία.

2
Αλεξάνδρα Καραλή

να αφήσουν ήσυχο τον πατέρα Δημήτρη!μας βοηθάει όλους!

3
Αλεξάνδρα Καραλή

ο Θεός να σας έχει καλά Σεβασμιοτατε.ολοι στηρίζουμε τον πατέρα Δημήτρη!

4

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΦΙΛΙΚΑ

Ο Μωυσής προσέταξε:

«Ημάς να λιθοβολώνται αυτές, εσύ τι λέγεις»;

Απάντησε Ο Ιησούς:

«Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».

Βιώνουμε μια περίοδο κατά την οποία κλυδωνίζεται η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία και κινδυνεύει από το φαινόμενο ενός σύγχρονου σχίσματος.

Είμαστε θεατές μια κατάστασης με την οποία καλούμαστε, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να κρίνουμε με ανιδιοτέλεια σχετικά με την ύπαρξη Αγίων, Προφητών, Εικόνων που δακρύζουν, που κλαίνε, που φεγγοβολούν κι αστράφτουν. Σταυρών που στάζουν αίμα, θαυματουργούν και ευωδιάζουν.

Ως Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος, υπερήφανος δούλος και υπερασπιστής του Υιού Του Θεού, ως δέκτης της Θείας Ευχαριστίας και των Ουράνιων Δώρων, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και να παραθέσω με κάθε ειλικρίνεια και σεβασμό προς τους Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας μας, τις προσωπικές μου απόψεις περί του θέματος. Εξάλλου αυτό αποτελεί ένα δικαίωμα που παραχωρήθηκε πρωτίστως από Τον Θεό και εν τη συνεχεία από την πολιτεία. Συνεπώς δεν δέχομαι καμία σίγαση της επιθυμίας μου.

Παρατηρώ και αφουγκράζομαι, ότι τον ρόλο του αμαρτωλού στη σύγχρονη και καθόλα αμόλυντη κοινωνία μας, την επιφορτίζεται ένας ακόμη αγαπητός Ιερέας. Τον ρόλο των Δικαστών, των Γραμματέων και των Φαρισαίων αναλαμβάνει ένα μέρος (κι όχι το σύνολο) των ΜΜΕ και ένα μικρό ποσοστό πολιτών της χώρας μας. Φυσικά, θεωρώ υγιή την έκφραση διαφορετικών απόψεων, όμως στο συγκεκριμένο θέμα ας μου επιτραπεί να έχω τη δική μου άποψη. Πιστεύω πως το ζήτημα της πίστης μας, ακροβατεί σε ένα λεπτό σχοινί λόγω της αποστροφής του ανθρώπου από την Εκκλησία και τον λόγο του Κυρίου.

Κατηγορείται λοιπόν σήμερα ένας άνθρωπος ο οποίος κατέχει την ιδιότητα του Ιερέα. Προβάλλεται και χαρακτηρίζεται ως ψευδο-Άγιος, ως ψευδο-Προφήτης, ως επικίνδυνος για το κοινό σύνολο. Κατηγορέιται για την απόκτηση υλικού πλούτου, για την παραπλάνηση πιστών, για την εμπορευματοποίηση θαυμάτων.

Μη γνωρίζοντας κάποιος τον συγκεκριμένο Ιερέα και παρακολουθώντας με συνέπεια τις «έγκυρες» τηλεοπτικές εκπομπές, είναι τουλάχιστον βέβαιο πως θα γίνει υπέρμαχος της φράσης «Σταύρωσον Αυτόν».

Συγχωρήστε με. Δεν θέλω να προσβάλλω τη νοημοσύνη και την κρίση κανενός. Δεν διεκδικώ ιδιότητες λογίου, σοφού και δικαίου ανθρώπου. Είμαι ένας Χριστιανός που βίωσα δια ζώσης στιγμές οι οποίες δεν είναι επί του παρόντος να απαριθμηθούν. Βίωσα και εξακολουθώ να βιώνω την απέραντη πατρική αγάπη, τη θερμή αγκαλιά και τον σεβασμό από τον προαναφερόμενο Ιερέα και το απόλυτο σύνολο της συνοδείας αυτού. Βίωσα και εξακολουθώ να βιώνω τη θαλπωρή και την ασύγκριτη φιλοξενία στη μικρή αυτή γωνία του Λυκαβηττού. Βίωσα και εξακολουθώ να βιώνω την ορθή καθοδήγηση του συγκεκριμένου Ιερέα προκειμένου να παραμείνω στο δρόμο Του Θεού.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, αμφισβητείται από ένα μικρό αριθμό ανθρώπων. Αμφισβητείται όμως συγχρόνως και το σύμβολο της πίστης μας; Είμαι μάρτυς θαυμαστών γεγονότων που διαδραματίστηκαν μπροστά μου. Αμέτρητες περιπτώσεις ψυχικών και σωματικών ιάσεων. Περιπτώσεις με τις οποίες αναρωτείται κανείς εάν αυτό που βλέπει είναι αληθινό. Δανειζόμενος, αναπαράγοντας και μετατρέποντας τα λεγόμενα του καθηγητή Ν. Ματσούκα, αναφέρω πως η αποδοχή της πίστης, στα θαύματα που πραγματοποιούνται σε όλους τους Ναούς της πατρίδας μας, δεν είναι ανεξέταστη. Απεναντίας γίνεται με νου, λόγο, καρδιά, βούληση και συνολική υπαρξιακή ενότητα.

Η παρουσία του Τιμίου Σταυρού και του π. Δημητρίου Λουπασάκη στον Ι.Ν. Αγίων Ισιδώρων αποτελούν ένα μίγμα Ορθόδοξης όασης και πνευματικής ανάτασης. Το θαύμα βρίσκεται στις ψυχές των ανθρώπων. Το θαύμα κρύβεται στην πίστη και την προσευχή. Αυτό διδάσκει ο παπά Δημήτρης. Τίποτα περισσότερο.

Πράγματι, τα θαύματα δεν γίνονται κατά παραγγελία. Τα θαύματα γίνονται με ταπείνωση και δάκρυα ψυχής. Αυτά δεν λείπουν από τους Αγίους Ισιδώρους. Όπως διάβασα τελευταία, τα δάκρυα των ανθρώπων είναι τα μαργαριτάρια που πέφτουν από τον Ουράνιο Θεό.

Ας προστατέψουμε με την αγάπη μας τους ανθρώπους που επίλεξε Ο Κύριος να Τον εκπροσωπήσουν κι ας μην τους πετροβολήσουμε άδικα.

Ναούμ

5
Βαγγέλης Κόκοτας

Μπράβο πάτερ Αθανασιε νά αγιασει τό στόμα σου!!!!!!

6
Βαγγέλης Κόκοτας

Μπράβο πάτερ Αθανασιε, νά αγιασει τό στόμα σου!!!!