ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν – Του Γέροντα, Αθανασίου Μισσού στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για το ζήτημα του πανό στην Ακρόπολη από το ΚΚΕ.

Μήνες πριν είδαμε το τσιμεντάρισμα της Ακρόπολης με τις ευλογίες της τότε υπουργού και σήμερα βλέπουμε να κυματίζουν στην γλυκιά εαρινή αύρα πανό με συνθήματα κατά του πολέμου και της ελληνοαμερικανικής φιλίας. Και την πολιτική ευθύνη εμμέσως πλην σαφώς αναλαμβάνει το ΚΚΕ δια εκπροσώπων του.

Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο τοις πάσιν γνωστός ανά την οικουμένη, αντί να μένει ακλόνητος μάρτυρας του μεγαλείου της χώρας μας, τελευταία έχει γίνει αντικείμενο μικροπολιτικής και τόπος έκφρασης του κάθε πικραμένου.

Χθες το τσιμέντο, σήμερα τα πανό της Ειρήνης και αύριο βήμα του κάθε προβληματικού.

Ένα παγκόσμιο μνημείο που απηχεί το μεγαλείο της Ελλάδας κατάντησε να κοσμείται με πλακάτ και φτηνιάρικα συνθήματα, σαν αυτά που λένε και οι βάρβαροι. Ο τόπος της αρμονίας, του μέτρου και της υψηλής αισθητικής έγινε χώρος καρακατσουλιού.

Οι κύριοι εκεί στο ΚΚΕ μάλλον θέλουν να μιμηθούν τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, είναι προκομμένοι σε κάτι τέτοια μηδενιστικά, αφού δεν έχουν τίποτα άλλο να επιδείξουν.

Και επειδή δεν θέλω ως κληρικός να ευλογώ τα γένια και τα χτένια μου, οφείλω να ομολογήσω ότι ως βεβήλωση ήταν και η μετατροπή του αρχαίου ναού σε Βυζαντινό Ναό που στέγαζε την Παναγία την Αθηνιώτισσα, γιατί μάλλον ο ναός χτίστηκε όχι τόσο ως ένδειξη σεβασμού προς την Παναγία, αλλά για να δείξει την επικράτηση της νέας θρησκείας έναντι της ειδωλολατρίας.

Τώρα όσον αφορά την μετατροπή του Ναού σε Τζαμί αυτό είναι ασχολίαστο και κατάπτυστο, ή μάλλον ούτε για φτύσιμο, αφού και το σάλιο μας αξίζει πολύ περισσότερο στις μέρες μας.

Επομένως οι κύριοι του ΚΚΕ που την έχουν δει ανθρωπιστές να σοβαρευτούν και να αφήνουν στο σπίτι τους τα κόμπλεξ τους, όταν βγαίνουν έξω για δηλώσεις.

Μπουχτίσαμε από αριστερούς εργατοπατέρες με δεξιά τσέπη και καπετάνιους του γλυκού νερού.
Αν κάτι μας κρατά στο προσκήνιο είναι η αρχαιότητά μας που θαυμάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ας μην συμπεριφερόμαστε λοιπόν ως γραικύλοι.
Στώμεν εδραίως !

Μετα της εν Κυρίω αγάπης και με φρόνηση Ελληνική,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.