Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. Όταν οι λέξεις στρεβλώνονται για να χτυπηθούν τα Όσια και τα Ιερά του Γένους μας ! Του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Μισσού.

Κύμα δικαιολογημένης αντίδρασης, με αφορμή την καθυστέρηση χτες στην πτήση της Aegean για Αθήνα. Γράφει η ιστοσελίδα documento ότι οι επιβαίνοντες περίμεναν μια και μισή ώρα να επιβιβαστεί μια εικόνα, Η εικόνα της Θεομήτορος της Παρηγορητρίας.

Όμως ο τίτλος είναι αν μη τι άλλο παραπλανητικός. Δεν γίνεται να φταίει η Εικόνα της Παναγίας σε καμία περίπτωση, αλλά η ανεγκεφαλιά των συνοδών της που δεν σεβάστηκαν τους συνεπιβάτες τους.

Σίγουρα οι επιβάτες έχουν απόλυτο δίκιο αλλά σε τι φταίει η εικόνα της Παναγίας ; Θα μπορούσε κάλλιστα αντί της εικόνας να είναι μια χειραποσκευή ενός ξεχασιάρη επιβάτη. Άρα το δημοσίευμα έπρεπε να λέει ακριβώς την αλήθεια και να έχει τίτλο “τσατάλια τα νεύρα των επιβατών της τάδε πτήσης λόγω βλακείας κληρικών” και τότε θα ήμουν ο πρώτος που θα επικροτούσα το παρόν δημοσίευμα.

Δεν γίνεται ο κάθε ρασοφόρος να καπηλεύεται μια εικόνα και να παραγοντίζει, λες και το αεροσκάφος είναι ιδιοκτησία του. Ο πιλότος και η εταιρεία έπρεπε να τους παραδειγματίσουν και να τους λούσουν κανονικά με όλα τα κοσμητικά επίθετα για την αργοπορία τους αυτή.

Η έστω να τους αφήσουν εκεί και να περιμένουν την επόμενη πτήση για να δουν πόση γλύκα έχει η αναμονή. Έτσι όλα θα ήταν προς γνώση και συμμόρφωση.
Επομένως, εκ μέρους μου, ως κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας να ζητήσω μια ειλικρινή συγγνώμη στους χτεσινούς επιβάτες της Aegean, όσον δε αφορά τους πταίοντες ρασοφόρους, ας τους χαίρεται η Μητρόπολη και ο Δεσπότης τους.

Δεν μπορεί να γίνονται τέτοια ευτράπελα και το φταίξιμο να το χρεώνεται μια Αγία εικόνα της Παναγίας μας. Αλλιώς έχουν δίκιο οι θυμόσοφοι του καφενείου που λένε : Οι του βίου ναυαγοί, του Υψίστου λειτουργοί !
«Είπε ο αββάς Ησαΐας:

Νομίζω πώς είναι πολύ σπουδαίο και πολύτιμο αγαθό να νικήσει κανείς την κενοδοξία και να προκόψει στη γνώση του Θεού. Τίποτε δεν πρέπει να κάνουμε για επίδειξη…»

Και επιτέλους ας αφήσουν οι ρασοφόροι τις φιέστες με τις εικόνες και τα σούρτα φέρτα πάνω κάτω λες και κουβαλούν κλαδιά για το τζάκι και να σοβαρευτούν. Τους είδαμε … σε όλο τους το μεγαλείο…. Σοβαρότητα λοιπόν και Ταπείνωση. Αρκετά με την βλακεία ορισμένων φαιδρών.

Στήτε καλώς, μην σκανδαλίζετε άλλο τους πιστούς μας, κύριοι της Εκκλησίας.

Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.