Για το σταδιακά άνοιγμα των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας αλλά και την στάση της Εκκλησίας, μίλησε ο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το μήνυμα πως τα σχολεία θα ανοίξουν σταδιακά, μόνο υπό τους όρους των ειδικών έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» ο υπουργός Επικρατείας κάθε βαθμίδα έχει τις ιδιαιτερότητές της καθώς άλλες είναι οι ανάγκες της Γ’ Λυκείου, άλλες εκείνων στα δημοτικά και άλλες στα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι πολύ διαφορετικά τα δεδομένα και επανέλαβε πως τα σχολεία θα ανοίξουν.

«Πρέπει να ανοίξουν. Θα ανοίξουν σταδιακά, κατά φάσεις, κατά τάξη. Είναι κρίσιμο το να μην συζητάμε για το αν θα πρέπει να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά» τόνισε, εξηγώντας ότι «είναι πολλοί οι λόγοι που επιβάλλουν το άνοιγμα των σχολείων, δεν είναι μόνο παιδαγωγικοί, δεν μπορούμε να πορευόμαστε με ένα υποβαθμισμένο παιδαγωγικό υπόδειγμα, ‘βρισκόμαστε σπίτι και εκπαιδευόμαστε από εκεί’».

Ερωτηθείς για το θέμα που ανέκυψε με την Εκκλησία, ο υπουργός Επικρατείας εξήρε τη στάση της και επιβεβαίωσε ότι με το πρώτο άνοιγμα, θα έχουμε τις εκκλησίες ανοικτές για το κοινό, για ατομική λατρεία, θα μπορεί ο καθένας να επισκέπτεται την εκκλησία με τους όρους που θα προβλέπονται για τη αποφυγή συγχρωτισμού για ατομική λατρεία.

«Σε μια δεύτερη φάση που δεν θα είναι ιδιαίτερα αργότερα, θα έχουμε τη διενέργεια των κυριακάτικων Λειτουργιών, οι οποίες θα γίνονται με την παρουσία των πιστών. Βεβαίως θα υπάρχουν όρια και κανόνες, έτσι ώστε να μην υπάρχει και πολύ κοντινή συναναστροφή εντός των ναών και βεβαίως να μην υπερβαίνουμε κάποια ανώτατα όρια συμμετοχής πιστών, που θα δημιουργούσαν συνθήκες νέας εξάπλωσης και υποτροπής του ιού».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.