ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Οι μασκοφόροι δεν είναι λύκοι δοράν οιός περιβεβλημένοι – Του Γέροντα Αθανασίου Μισσού- Πολύς λόγος ανώφελος γίνεται για την επιβεβλημένη από το Π.Ο.Υ. μασκοφορία σε κλειστούς χώρους. Πλήθος χριστιανών εξεγείρεται και θεωρεί βλασφημία την είσοδο στους ναούς με μάσκα. Σύγχυση μεγάλη επικρατεί και με την χρήση όλων των άλλων μέσων καταπολέμησης της διάδοσης του κορονοϊού, όπως τα αντισηπτικά σαπούνια και ο καθαρισμός στις υάλινες βιτρίνες των Αγίων και σεπτών μας εικόνων.

Πολλοί μάλιστα αδυνατούν να ξεδιαλύνουν που σταματά η θρησκεία και που ξεκινά η επιστήμη και θέλουν την δεύτερη να αντιμάχεται την πρώτη.

Ως Έλλην Κληρικός θέλω να διατυμπανίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι η μάσκα δεν θίγει την θρησκεία ούτε υπάρχει σχετικός ιερός κανών καθότι την εποχή των Οικουμενικών Συνόδων και των Μεγάλων Πατέρων δεν υπήρχε τόσο μεγάλης έκτασης θέμα πανδημίας.
Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Και ποιος αρέσκεται άραγε στον καύσωνα των ημερών μας να φοράει μάσκα και να ασφυκτιά;
Υπομονή κάνουμε όλοι και υπακούμε όσο μπορούμε στα μέτρα που ανακοινώνουν οι ειδικοί και μόνον.

Οι ταλιμπάν υπέρ Ορθόδοξοι τόσο στην Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και αλλαχού που άρπαξαν και έσχισαν εγκυκλίους και να φωνασκούν αναιδέστατα με λέξεις ανυπόστατες, (μάλιστα η σύζυγος του ενός που έκραζε σαν τον και ίσως σχιζοφρενή, ήταν με κραγιόν με πούδρες και κόμμωση στον Ναό, ουαί γυνή, είναι σωστή η παρουσία σου στην Εκκλησία ; «οὐαὶ τοῖς ἡττημένοις …… στη νεοελληνική: αλίμονο στους ηττημένους ή τους νικημένους από την πανδημία» ) στους Ιερούς Ναούς, ας αφήσουν τις υποδείξεις εκτός κι αν έχουν σπουδάσει ιατρική και το έχουν κρυφό καμάρι.

Και στην τελική ανάλυση κανείς δεν έπαθε τίποτα από την χρήση μάσκας.
Οπότε αδίκως ενοχοποιείται η μάσκα και τα μέτρα προστασίας από τους νεοχριστιανούς.
Κλείνοντας να τονίσω και να ξεκαθαρίσω ότι η τοποθέτησή μου αυτή αφορά μόνο την μάσκα, τα αντισηπτικά και όλα τα μέτρα προστασίας και όχι τον εμβολιασμό.

Βέβαια ο εμβολιασμός είναι άλλο κεφάλαιο και δεν είναι της παρούσης να τον αναλύσουμε.
Ζη Κύριος ο θεός και ζη αιωνίως !

Με αγάπη την εν Κυρίω
Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.