Γράφει ο Αρχιμ Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Τους τελευταίους αιώνες με την αλματώδη πρόοδο της Ιατρικής ξεπεράστηκαν αρρώστιες που επέφεραν τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους άδικα. Ασθενείς με φυματίωση, χολέρα, ηπατίτιδα, λέπρα κ.α. ένιωσαν την λύτρωση στο άκουσμα της φράσης « ευρέθη το φάρμακο ».

Η επιστήμη της ιατρικής συνυφασμένη με την « αρετή » έκανε θαύματα.

Ο Πλάτων στο Μενέξενο συνέλαβε πρώτος την συνοδοιπορία αρετής και επιστήμης τονίζοντας : « Πάσα επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία, ου σοφία φαίνεται ». Έτσι γενιές ανθρώπων έζησαν αβασάνιστα, απαλλαγμένοι από τον φόβο των ασθενειών, επειδή η Ιατρική εξυπηρετούσε την θεραπεία του ανθρωπίνου πόνου.

Ο κορονοϊός, όμως, πέραν των άλλων διασαλεύσεων που επέφερε, διέσεισε και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων προς την Ιατρική και ποιο συγκεκριμένα στα ερευνητικά κέντρα και τις φαρμακευτικές εταιρίες, που έχουν επιδοθεί σ΄ έναν αγώνα δρόμου να εφεύρουν το πολυπόθητο εμβόλιο.

Η στοχευμένη παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε. και προπαντός του διαδικτύου, έχουν επιφέρει τεράστια σύγχυση. Άλλοι μιλούν για εμβόλιο με microchip, άλλοι για εμβόλιο με θανατηφόρες παρενέργειες και άλλοι για το « Χριστιανικό » Ρωσικό εμβόλιο.

Οι προβεβλημένοι από την Ελληνική Κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε. γιατροί, ερίζουν και διατυπώνουν σκέψεις και προβληματισμούς ετέρους, εκατέρους.

Η συνεχεια στο άρθρο Το εμβόλιο που εμβολίζει την συνείδηση μας – Του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Μισσού

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.