Με αφορμή την Ημέρα του Δασκάλου, θα ήθελα να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους αυτού του πιο σημαντικού και πολύ τιμητικού επαγγέλματος.

Το να είσαι καλός παιδαγωγός σημαίνει να θέτεις μια σταθερή βάση για το μέλλον της χώρας, να χτίζεις μια γερή γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος και να συμβάλεις σημαντικά στη διατήρηση της κυριαρχίας του έθνους. Σήμερα, όταν υπάρχει δυσκολία στη χώρα και οι γονείς είναι εκτός σπιτιού για να εργαστούν, η λειτουργία της ανατροφής των παιδιών ανατίθεται κυρίως στο σχολείο. Έτσι, ο ρόλος του δασκάλου απέκτησε άλλη βαρύτητα”,

Σήμερα εσείς – μερικοί δάσκαλοι και πολλοί άλλοι – ίσως να μην έχετε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό ρόλο παίζετε στη ζωή της χώρας. Το όνομα και η αξιοπρέπειά σας πρέπει επομένως να προστατεύονται και να εκτιμώνται κατάλληλα. Ωστόσο, είναι επίσης απαραίτητο αυτή η δραστηριότητα να εξυπηρετείται από άξιους ανθρώπους ερωτευμένους με το επάγγελμά του”, υπογραμμίζει αναφερόμενος στο σπουδαίο έργο του εκπαιδευτικού σήμερα.

Θα ήθελα να συγχαρώ αυτήν την ημέρα ειδικά τους δασκάλους που εργάζονται στο εξωτερικό, στις διασπορές μας, οι οποίοι μεταδίδουν την αγάπη της Γεωργίας στα μικρά μας παιδιά που ζουν στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, βάζουν τη Γεωργία στη σκέχη τους και φυσικά διδάσκουν και πατριωτισμό στα παιδιά”

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.