Για τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα μίλησε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Εκκλησία έχει σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο ζήτημα βγαίνοντας μπροστά στο πρόγραμμα των εμβολιασμών με μεγάλο κόστος για την ίδια. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει μιλήσει προσωπικά με Μητροπολίτες και ιερείς οι οποίοι του μετέφεραν τις συνέπειες που είχε για τους ίδιους η ανάγνωση της Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου για τους εμβολιασμούς.

“Νομίζω ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει επιδείξει εξαιρετικά υπεύθυνη στάση. Θέλω να σας πω ότι δεν ήταν πάντα εύκολη η θέση της Εκκλησίας. Εγώ έχω μιλήσει με αρκετούς Μητροπολίτες και ιερείς που μου περιγράφουν πως την ημέρα εκείνη την Κυριακή που διαβάζαν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και λέγαν να πάτε όλοι να εμβολιαστείτε, πως από κάτω ακούγαν κατάρες και βρισιές μέσα στις εκκλησίες.

Γιατί δυστυχώς ένα κομμάτι των πιστών, δεν λέω όλοι οι πιστοί προφανώς και εμείς πιστοί είμαστε, ένα κομμάτι των πιστών έχει παρασυρθεί από αυτά τα ανορθολογικά και αντιεπιστημονικά κηρύγματα. Άρα η Εκκλησία με πάρα πολύ μεγάλο κόστος για την ίδια έχει βγει μπροστά και έχει υπερασπιστεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Σήμερα ο Μητροπολίτης Λαρίσης έχει κάνει ολόκληρη εκστρατεία για τον εμβολιασμό”, είπε.

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.