Εμπειρογνώμονας της ΟΥΝΕΣΚΟ θα επισκεφτεί τον επόμενο μήνα τη Γεωργία για να αξιολογήσει την κατάσταση του Μοναστηριού του Gelati, το οποίο ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεότητας της Γεωργίας κα. Τσάι Τσουλουκιανή μιλώντας σε Μέσα της χώρας.

Το 2008 έγιναν προσπάθειες αποκατάστασης της Μονής και πρέπει να διορθωθούν ακόμα κάποιες αδυναμίες, ιδιαίτερα στη στέγη του Μοναστηριού, για αυτό το λόγο τον Ιούνιο θα επισκεφτεί τη Γεωργία ένας από τους εμπειρογνώμονες της ΟΥΝΕΣΚΟ.

«Το Μοναστήρι πρέπει να διορθωθεί, είμαστε νεοσύστατο Υπουργείο, μόλις έξι εβδομάδων αλλά χρησιμοποιούμε όλη την διπλωματική μας εμπειρία για να λάβουμε άδεια από την ΟΥΝΕΣΚΟ και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, παρά τα εμπόδια που προκαλεί η πανδημία, να γίνει η αξιολόγηση τον Ιούνιο από τον εμπειρογνώμονα. Ο ειδικός θα μας πει το μέγεθος της ζημιάς. Οι προσωπικές μας εκτιμήσεις είναι ότι οι απώλειες είναι αρκετά μεγάλες και θα χρειαστούν αρκετοί οικονομικοί πόροι και αρκετοί άνθρωποι να εργαστούν όμως όλα μπορούν να διορθωθούν. Απαιτείται σκληρή δουλειά.

Ευχαριστούμε την ΟΥΝΕΣΚΟ που θα μας στείλει τον Ιούνιο έναν από τους καλύτερους εμπειρογνώμονες που εργάζεται με ταχύτητα σε ιταλικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα» κατέληξε η υπουργός της Γεωργίας.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.