Στο ΓΕΣ υποστηρίζουν πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπάρχει στο site του Γενικού Επιτελείου Στρατού από τον περασμένο Οκτώβριο ήδη και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών που επιχειρεί σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου η κυβέρνηση.

Η πλατφόρμα καλεί στην ουσία τους έφεδρους να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους, όπως για παράδειγμα ένα νέο τηλέφωνο ή μια διεύθυνση που άλλαξε για να αποφεύγουν την γραφειοκρατία. «Είναι μια εφαρμογή επικαιροποίησης στοιχείων και μόνο», τονίζουν ρητά από το Γενικό Επιτελείο.

Με τη σειρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ανέφερε ότι πρόκειται περί επικίνδυνης παραπλάνησης του κοινού και διασποράς φόβου πάνω σε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα την ώρα που αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η ψυχραιμία. Τέλος, σημειώνεται πως δεν υπάρχει καμία εντολή για μερική ή ολική επιστράτευση.

Γενικό Επιτελείο Στρατού: Διαψεύδεται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) το κάλεσμα, είτε μερικής είτε ολικής επιστράτευσης που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες. Η ψηφιακή εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και λειτουργεί εδώ και μήνες, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Αφορμή για την είδηση αποτέλεσαν δημοσιεύματα με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το τι ισχύει σε περίπτωση μερικής ή ολικής επιστράτευσης, ποιες ηλικίες καλούνται και σε ποια στρατόπεδα.

Tα περισσότερα από αυτά τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή στον επίσημο ιστότοπο του ΓΕΣ λειτουργεί η « Ηλεκτρονική Εφαρμογή Ταχυδρομείου Αποστολής – Ειδοποίησης Εφέδρου» παντρεύοντας στην ουσία αυτές τις δύο ουσιαστικά άσχετες μεταξύ τους πληροφορίες.

«Όλοι οι έφεδροι κάτω των 45 καλούνται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΓΕΣ» και «Ηλεκτρονική καταγραφή των εφέδρων του Στρατού Ξηράς» είναι μόνο κάποιοι από τους τίτλους, οι οποίοι συγχέονται με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα τις τελευταίες ημέρες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.2 (5 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.