ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ- Π Χριστόφορος Χρόνης.

Μετά το πέρας της γενικής ιερατικής σύναξης της Ιεράς Μητροπόλεως Κονίτσης, όπου, μαζί με τον Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, παρουσιάσαμε τα 20 νέα προγράμματα του Ιδρύματος και μιλήσαμε για την ποιμαντική αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων του πένθους (πένθος για τους γονείς που χάνουν τα παιδιά τους, πένθος για τα παιδιά που χάνουν τους γονείς τους, το πένθος μιας αυτοκτονίας), επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Στομίου, το μοναστήρι όπου ασκήτευσε ο Άγιος Παΐσιος τα έτη 1958-1962.
Για να φτάσει κάποιος στην Ιερά Μονή Στομίου πρέπει ή να περπατήσει μία ώρα δίπλα από τον ποταμό Αωό (έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ομορφότερες διαδρομές παγκοσμίως) ή να πάει με τζιπ 4χ4 (μισή ώρα- περνάει μέσα από το ποτάμι σε ορισμένα σημεία).
Προσκυνήσαμε το ναό που προσευχόταν ο Άγιος, καθήσαμε στο κελί του και στο κρεβάτι που ο ίδιος έφτιαξε, ήπιαμε καφέ στο τραπέζι που ο ίδιος έφτιαξε και συνομιλήσαμε με τον π. Κοσμά, έναν μοναχό βγαλμένο από τα ασκητικά βιβλία της Εκκλησίας μας. Αγιασμένος και χαριτωμένος από το Άγιο Πνεύμα. Βιβλική μορφή. Πέντε λόγια μας είπε και τον κοιτάγαμε με ανοιχτό το στόμα εμείς οι “μορφωμένοι”.
Άγιε Παΐσιε πρέσβευε για όλους μας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.