«Για να είναι «Θεού χαρά» το καλοκαίρι, δεν αρκεί μόνον να χαιρόμαστε τις πολλές ομορφιές του στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της ευλογημένης από τον Θεό Πατρίδας μας, αλλά πρέπει να ζούμε σύμφωνα με το Θείο θέλημα Του!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου Δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου πλαισιουμένων από χορεία Ιερέων.

Μετά την παράθεση μικρής δοχής, προς τους παρισταμένους Αρχιερείς και Ιερείς, από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ακολούθησε στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας, η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, ο οποίος και ομίλησε γλαφυρά και εποικοδομητικά στους Ιερείς του, για θέματα Θεολογικά, Εκκλησιαστικά, Ποιμαντικά και Διοικητικά, καθώς επίσης αναφέρθηκε και σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας…

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητική και γόνιμη διαλογική συζήτηση επί της εισηγήσεώς του και εδόθησαν απαντήσεις, επεξηγήσεις, καθώς επίσης συμβουλές και νουθεσίες προς πνευματική ωφέλεια, ανεφοδιασμό, των παρισταμένων Κληρικών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για την αποδοτικότερη δράση κάθε Ενορίας, κατά την θερινή περίοδο, την οποία πρέπει να την ζήσουμε κάτω από το βλέμμα του Θεού, μην ξεχνώντας και την Λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας!

Γιατί έχει δυστυχώς παρατηρηθεί ότι ακόμη και οι πιστοί άνθρωποι που εκκλησιάζονται και συμμετέχουν στην ζωή της Εκκλησίας, την περίοδο του Καλοκαιριού χαλαρώνουν είτε σε επίπεδο συμπεριφοράς, νοοτροπίας, φαγητού, ενδυμασίας και λοιπά…».
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας

Γενική Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολης Ηλείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.