Γράφει η Μητρόπολη Παροναξίας

Την Δευτέρα 5-3-2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη της Γενικής Ιερατικής Συνάξεως – Ημερίδας – των Ιερέων Νάξου, Πάρου και Αντιπάρου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Πάρου “Παναγία Εκατονταπυλιανή“

Η Γενική Ιερατική Σύναξη ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσσου κ. Ιωσήφ. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία στην οποία παρουσίασε το θέμα της Συνάξεως που ήταν “Η Ιερωσύνη ως χάρισμα και ως ευθύνη “ και αφού ανέλυσε εν συντομία το περιεχόμενο του θέματος κήρυξε την έναρξη της Συνάξεως και παρουσίασε τους προσκεκλημένους ομιλητές που ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσσου κ. Ιωσήφ με θέμα:

“Η επιμέλεια στο Ιερατικό έργο“, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας με θέμα: “Ευχαριστίες για την Ιερωσύνη“, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Ρουσάκης Ιατρός Αναισθησιολόγος με θέμα:

“Η Ποιμαντική προσέγγιση των ασθενών και των οικίων τους“ και τέλος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξανδρος Μοστράτος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως με θέμα:

Το Μυστήριο της Εξομολογήσεως στα χρόνια της κρίσεως“. Μετά το πέρας των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση την οποία συντόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Προ της λήξεως της Συνάξεως έγινε παρουσίαση των πορισμάτων της Ημερίδος και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους ομιλητές για την παρουσία και τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους, καθώς και τους Ιερείς που συμμετείχαν στην Σύναξη.

Γενική Ιερατική Σύναξη Ιερέων Νάξου, Πάρου και Αντιπάρου

Γενική Ιερατική Σύναξη Ιερέων Νάξου, Πάρου και Αντιπάρου

Γενική Ιερατική Σύναξη Ιερέων Νάξου, Πάρου και Αντιπάρου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.