ΤΕΕΣ: Στις 27 Ιουνίου 2023 ολοκληρώθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο και μέλη τον αντιπρόεδρο του ΤΕΕΣ αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Μπουλέκοφ, τον εκπρόσωπο τη Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

παρά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και τους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη πρωθιερέα Μιχαήλ Γκουντιάγεφ, τον γραμματέα του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών υποθέσεων ιερομόναχο Στέφανο Ιγκούμνοφ και το στέλεχος του ΤΕΕΣ Μ. Νελιούμποβα.

Στις 21 Ιουνίου στο περιθώριο της συνεδριάσεως της Κεντρικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΤΕΕΣ μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντωνίου με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Δρ. Τζέφρυ Πιλέι και την ηγεσία του ΠΣΕ.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΣΕ διεξήχθη κατά το επταήμερο από 21 έως 17 Ιουνίου 2023 και ήταν αφιερωμένη στο θέμα της διαχριστιανικής αλληλεπιδράσεως, τα επίκαιρα ζητήματα της διεθνούς ημερησίου διατάξεως και της λειτουργίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών τα επόμενα χρόνια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.